A Katona József Színház márciusban négy előadásától is búcsúzik: 6-án lesz utoljára látható a Tarnóczi Jakab rendezte Bánk bán. Katona József drámája különleges díszletben és egészen szokatlan formanyelven kelt életre 2019 decemberében a Kamrában, amelynek szereposztása is garantálta már a közönségsiker mellett a kritikusok elismerését is: Bánkot Bányai Kelemen Barna, Gertrudist Szirtes Ági, II. Endrét Elek Ferenc, Melindát pedig Pálos Hanna játssza.

Március 25-én búcsúzik a Máté Gábor rendezésében 2019 tavaszán debütált Rozsdatemető 2.0, amelynek elsősorban az a különlegessége, hogy a Hábetler család Fejes Endre által megírt történetét egészen máig követte tovább Tasnádi István, tehát a cselekmény így 100 évet ölel fel. Főbb szerepekben Bezerédi Zoltán és Szirtes Ági látható. Egy nappal később, 26-án búcsúzik A Platonov a Kamra repertoárjáról. Székely Kriszta rendezését szintén 2019-ben mutatták be, Kocsis Gergellyel a címszerepben. Csehov klasszikusa egyébként hamarosan megtekinthető lesz a SzínházTV kínálatában.

Március 29-én játszák utoljára Nick Payne Hát, ha van is, én még nem találtam meg című drámáját, Máté Gábor rendezésében. A premierre 2020 őszén került sor Kocsis Gergely, Fullajtár Andrea, Mayer Szonja és Mészáros Béla közreműködésével.

Kiemelt kép: Jelenet a Katona József Színház Bánk bán című előadásából (fotó: Juhász Éva)