A Momentán Társulat, kihasználva az online tér adta lehetőségeket, a külföldön élő Náray Tamás vendégszereplésével tart improvizációs előadást. Egyrészt a divattervező spanyolországi otthonából, másrészt pedig a társulat színpadáról közvetítik Radar című előadásukat, így a nézők egy igazi nemzetközi produkciónak lehetnek részesei tegnap este.

Sok szempontból kihívás a karanténhelyzet, de a Momentán Társulat nézői számára ajándékot is jelent: a társulat régóta szerette volna meghívni Náray Tamást, ám mivel a festő-divattervező jelenleg Spanyolországban él, nem tudták tető alá hozni a közös budapesti előadást. Most viszont az online, streamelt előadás lehetőséget nyújtott arra, hogy megvalósuljon a régóta várt találkozás.

Náray Tamás a Momentán Társulat udvarában (Fotó: A Művészetek Völgyének Facebook oldala)

A Radar című előadásban a Momentán Társulat egy-egy számára izgalmas, aktuális témáról beszélget meghívott szakértővel. Vendégük volt már többek között Barabási Albert-László, L. Ritók Nóra, és Ürge-Vorsatz Diána is. Náray Tamást  természetesen a divattervezésről, az eleganciáról, a stílusról kérdezték, aminek kapcsán elkerülhetetlen a vélemények ütköztetésének lehetősége is. Mint tudjuk, a divatról mindenkinek van véleménye. De mi a különbség az ízlés, a vélemény és a divatszakma álláspontjai között? A Momentán Társulat e téma mentén improvizált jeleneteket. A közönség pedig kommentben vehetett részt az előadás alakításában ötleteivel, hozzászólásaival, kérdéseivel.

Kiemelt kép: Momentán Társulat