A Vastaps című, online jelentkező színházi riportműsor legutóbbi adásának vendége Kőszegi Ákos volt. A Jászai Mari-díjas színművész 2003 óta a kecskeméti Katona József Színház tagja, és számtalan műfajban és szerepben kipróbálhatta már magát az évek során. Az idei szezonban három bemutatóban láthatja őt a közönség: az első premierje A király beszéde volt, ezt követte Az ügynök halála, és hamarosan elkezdődik az …és már senki sem! című Agatha Christie-krimi próbája.

Kőszegi Ákos (fotó: YouTube)

Kőszegi Ákos az interjúban A király beszéde kapcsán kitért az Oscar-díjas filmre, melynek egyik magyar változatában ő szinkronizálta a királyt. Az ügynök halála volt viszont az, ami hatalmas, megmászandó hegyként tornyosult előtte. Sejtette, hogy nehéz feladat lesz eljátszania Arthur Miller drámájának főszereplőjét, a házaló ügynökként dolgozó, és az öngyilkosság felé rohanó családapa figuráját, de talán jobban megviselte, mint várta. Fel is merült benne a próbák során, hogy visszaadja ezt a „gyilkos” szerepet.

A színész mesélt az új előadásai mellett arról is, milyen a kapcsolata a kecskeméti közönséggel. Elmondta, hogy szerinte különleges csoda színésznek lenni, ugyanis aki erre a pályára lép, annak nem csak egy, hanem akár több száz élete is lehet. Kőszegi Ákost azonban nem csak a színpadon láthatja a közönség, játszik ugyanis a Tóth János című sorozatban, feltűnt a Trezor című tévéfilmben, és az X – A rendszerből törölve című magyar thrillerben is.

Ezek mellett ő az egyik legtöbbet szinkronizáló férfi színész, ennek kapcsán kiemelte, hogy a szinkron az azonnal művészete, és beszélt egyik legutóbbi filmes munkájának részleteiről is.

Az adást itt tudjátok visszahallgatni:

Kiemelt kép: Kőszegi Ákos és Csapó Virág A király beszéde című előadásban (fotó: Walter Péter)