Nagyszabású koncerttel ünnepli 77. születésnapját Hobo (Földes László) február 13-án a Papp László Budapest Sportarénában. Az est címe – Térdig a sz*rban, fülig a szeretetben – megegyezik hamarosan megjelenő önéletrajzi könyve és a benne lévő két album címével.

Hobo nem csak a könyvében, hanem ezúttal a koncerten is élete olyan momentumaiba enged bepillantást, amelyek eddig a közönség számára nem voltak ismertek. Az előadó, szövegíró eddigi pályafutása során több mint hatezer fellépésen van túl, ötvenkét albumot készített, megjelentetett tíz könyvet, írt hat színpadi művet (Vadászat; Csattanuga csucsu, Ballada a két sebzett hattyúról; Circus Hungaricus; Hé, Magyar Joe!; A Gulag virágai), hat monodrámát (Lombardozzi, I love you Budapest, Csavargók tízparancsolata, Circus Hungaricus, Halj meg és nagy leszel, Hobo a Gulagon), szerepelt filmekben és színházi előadásokat hozott létre, melyek középponjában József Attila, Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, Eörsi István, Pilinszky János, Faludy György, valamint Francois Villon, Allen Ginsberg, Jim Morrison, Bob Dylan és Vlagyimir Viszockij művei voltak.

Mindeközben számos rendezővel dolgozott együtt, például Ascher Tamással, Jordán Tamással, Csiszár Imrével, Szikora Jánossal, Kiss Csabával, Vidnyánszky Attilával, Szomjas Györggyel, Magyar Dezsővel, Bódy Gáborral és Székely Orsolyával. Pályafutása során többször játszott együtt és közös lemezt is készített Allen Ginsberg amerikai költővel is. 1988-ban még a Human Rights világturnén a Népstadionban is fellépett,  ahol Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Youssou N’Dour és Tracy Chapman társaságában énekelt, 1995-ben pedig a Rolling Stones előtt lépett színpadra Budapesten. Emellett szövegeket írt az Olympiának, a Korálnak, a Kexnek, a P. Mobilnak, a P. Boxnak, a Gépfolklórnak és Deák Bill Gyulának. A Hobo Blues Band mellett dolgozott mások mellett Presser Gáborral, Tomsits Rudolffal, Márta Istvánnal, Fekete-Kovács Kornéllal, Madarász Gáborral, Ferenczi Györggyel, Tony Lakatossal, Dés Lászlóval, Szirtes Edina Mókussal, Verebes Ernővel és Szakcsi Lakatos Bélával.

Kiemelt kép: A Hobo 77 koncert plakátja (Fotó: Jegy.hu)