Július 7-én, nagyszabású operett-opera gálát láthat a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége: Cser Ádám karmester vezénylésével mások mellett Rácz Rita, Ádám Zsuzsanna, Haja Zsolt és Vadász Zsolt is színpadra lép a Dóm téren.

A Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatója, Cser Ádám vezényli majd a Szegedi Szimfonikus Zenekart a Holdvilágos éjszakán című esten, aki különös örömmel fogadta el Barnák László főigazgató felkérését, hiszen a napfény városában töltötte gyermek- és fiatalkora egy részét. A művész a Szegedi Tudományegyetemen kezdte felsőfokú zenei tanulmányait, alapító tagja és vezetője volt a Victoria kamarakórusnak, majd a kamarazenekarnak is. A Szegedi Nemzeti Színházban és a Szabadtéri Játékokon korábban karmester-asszisztensként és korrepetitorként működött közre, ám ezúttal vezető alkotóként, karmesterként felügyeli a Holdvilágos éjszakán színpadra állítását. Az est rendezője Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

A gála két felvonásának egyike az opera, a másik az operett jegyében telik majd. A produkcióban részt vesz a Szegedi Szimfonikusok mellett a Szegedi Nemzeti Színház Tánckara, Énekkara, és Operatagozatának kiváló énekesei is, valamint néhány vendégművész. A szegedi közönség olyan kedvencei, mint Vajda Júlia, Kónya Krisztina, Máthé Beáta, Horák Renáta, Dobrotka Szilvia, Szélpál Szilveszter, Tötös Roland énekművészek mellett színpadra lép Rácz Rita és Haja Zsolt, valamint Ádám Zsuzsanna is visszatér a Szegedi Szabadtéri Játékokra. A kitűnő operai tehetségekhez végezetül az operettszerepeiről ismert Vadász Zsolt is csatlakozik, aki a Budapesti Operettszínház mellett az ország számos dalszínházában, világszerte jeles zenés színpadokon énekli Strauss, Lehár, Kálmán mellett Puccini, Mascagni és Mozart legnépszerűbb áriáit.

Kiemelt kép: Haja Zsolt és Rácz Rita (Fotó: Juhász Éva)