Párizs mellett csak Budapesten lép színpadra a Korea Dance Abroad (KDA) november 15-én, 19 órakor a Bethlen Téri Színházban.

A három profi koreográfus alkotta trio, háromszor 25 percben mutatja be az ázsiai régió kortárs táncművészetét. Az előadás Európán kívül már igen jól ismert és díjazott, ezért is külön öröm, hogy a Bethlen Téri Színházban, így Budapesten is látható lesz, mindösszesen egyetlen alkalommal.

„A Bethlen Téri Színház törekszik az erős, nemzetközi kapcsolatok kialakítására mindamellett, hogy a főváros egyik legfelkapottabb befogadószínháza. Célunk, hogy világhírű művészek munkáit mutathassuk meg a magyar közönségnek és fordítva; rezidenstársulatunk, a Közép-Európa Táncszínház művészeinek produkcióit nem csak Budapesten és vidéken, de külföldön is láthatja a közönség. A Korea Dance Abroad-al szeretnénk a teátrum nemzetközi jelenlétét erősíteni, melynek hosszútávú célja, hogy a Bethlen Téri Színház a főváros legnevesebb külföldi produkciókat bemutató stúdiószínházává nője ki magát” – mesélte dr. Váczi László ügyvezető igazagató.

A See-Saw (25’), a Want (25’) és a Homo Lupiens (25’) olyan darabrészletek, amelyek önmagukban is megállják a helyüket, az előadás szüneteiben pedig meglepetéssel készülnek az előadók. „A KDA nagyon népszerű Ázsiában, szervezetünk a kreatív táncművészek külföldi megjelenését segíti elő. Számos különböző programunk és egy nemzetközi táncprodukciónk is van. Nagy örömömre szolgál, hogy felléphetünk Magyarországon, ezúton is köszönjük a meghívást! Nagyra értékelem, hogy a Bethlen Téri Színház biztosította lehetőséget, hogy Párizs után náluk folytathatjuk a turnét. Alig várjuk, hogy találkozzunk Budapesten” – üzente Sin Ae Park.

A KDA olyan nonprofit formában működő együttes, amelynek célja, hogy a koreai táncművészetet minél több helyszínen és formában be tudja mutatni, ezáltal is népszerűsítve a saját kultúrájukat világszerte. Olyan neves előadók dolgoznak köztük, mint Eunhye Ku, Seiseung Lee és Kyoung Shin Kim, akik elismert koreográfusok az ázsiai színpadokon.

Kiemelt kép: Részlet a Want című darabból Seiseung Lee előadásában (Forrás: KDA)