A népszerű színész az idei évadtól a Thália Színház csapatát erősíti. Nyár elején beszélgettünk vele, akkor nagyon lelkes volt a változástól, most pedig ráerősített erre, egy percig sem bánja a döntését, kíváncsian várja az új kihívásokat.

Tavaly már játszottál a Tháliában, ráadásul a Legszebb férfikor elég jól sikerült előadás lett.

Teljes mértékben beváltotta a reményeimet a Thália Színház, amikor először beléptem, már akkor is egyértelmű volt, hogy semmi nem idegen itt a számomra. A színház szép ünnepi díszbe van öltöztetve, semmiben nem különbözik a Vígtől, ráadásul egy – két kivétellel, mindenkivel ismerjük egymást. Tényleg nem az udvariasság mondatja velem, de hihetetlen, hogy mennyire kedves mindenki. A titkárság, a műszak, a büfé, mindenhol csak figyelmes emberekkel találkozok. Olyan, mint amikor az ember vendégségbe megy, és azt látja a vendéglátón, hogy minden a vendégért történik. Minden apróság tekintetében figyelnek ránk, és a sok-sok apróság mind hozzáadódik ahhoz, hogy az ember jól érezze magát. Hangsúlyoznám, hogy a komplett Tháliás csapatra értem ezt a figyelmességet, nemcsak a színészkollégákra. Ha Kálomista Gábornak ez célja volt, akkor igazolni tudom, hogy sikerült.

A Legszebb férfikor szereplői (fotó: Thália Színház)

Próbálsz már?

Nem, sajnos a jelen helyzetben kicsit változott a program. A koronavírus nagyon méltatlanul bánik a színházakkal, színészekkel.

Van benned félsz, emiatt?

Igen, természetesen, féltem a Tháliát is, a szakmát is. Kissé aggaszt, hogy tehetetlenek vagyunk a helyzettel szemben, de nagyon bízom abban, hogy a tavaszi állapot nem ismétlődik meg még egyszer.

Mikor lesz először előadásod?

Novemberben lesz felújító próbája a Legszebb férfikornak, amit már nagyon várok. Kíváncsi vagyok milyen lesz a közös munka Szinetár Dórival Tháliásként. Játszottunk már korábban együtt, gyerekkora óta ismerem. A darab nagy siker volt, bízom benne, hogy innen tudjuk tovább folytatni. Az új bemutatómat, az Álmomban megcsaltál -t pedig azért várom nagyon, mert Gubás Gabi lesz a partnerem. Vele még soha nem dolgoztam együtt, de biztos vagyok abban, hogy hamar megtaláljuk a közös hangot.

A Thália első premierjét láttad?

Igen, és le voltam nyűgözve. A fiam 13 éves, őt is teljesen elvarázsolta a látvány. Utána otthon megnéztük filmen, és bár Szirtes Tamás szólt előre, hogy csalódás lesz, tényleg az volt. Sokkal látványosabb és magával ragadóbb volt a színházban a darab.

25 év után nem volt furcsa kimondani, hogy Tháliás vagy?

Először igen, de ez inkább a megszokás miatt volt, és szeretném hangsúlyozni, hogy nagyon jó döntést hoztam a Tháliával.

Pillanatkép a Legszebb férfikor olvasópróbájáról (fotó: Juhász Éva)

Schell Juci hívott téged ide, ő viszont most egy évre elment. Nem fog hiányozni?

Már most hiányzik! Nem szeretnék senkit megbántani, de nagyon kevés színésznővel vagyok olyan jó viszonyban, mint vele. Ráadásul nekem ő a Tháliához is egy komoly kapcsolódási pontot jelent, kérdeztem is tőle viccesen, hogy most akkor majd kinek kell szólnom, ha ki szeretnék menni a mosdóba. (nevet). De nem veszítettük el egymást, és ha nem is napi szinten, de kapcsolatban vagyunk.

Te el tudod képzelni, hogy egy évre otthagyd a színházat?

Igen! De persze ez ennél komplikáltabb kérdés és döntés. Amikor először beszéltünk Jucival erről, akkor próbáltam lebeszélni, de tulajdonképpen magam sem értem, hogy miért, mert teljesen megértem a döntését. És egyébként is, egy év olyan hamar elrepül, csak most tűnik hosszúnak.

Kiemelt kép: Csőre Gábor (fotó: Steindl Gabriella)