Giuseppe Verdi Simon Boccanegra című operája lenyűgöző sikert aratott április 24-én az Opera színpadán Plácido Domingóval a főszerepben. A közönség tíz perces tapsviharral méltatta nemcsak a világhírű tenort, de mellette a főbb szerepet játszó Francesca Sassut (Amelia), Cser Krisztiánt (Fiesco), Brickner Szabolcsot (Adorno), Szegedi Csabát (Paolo) és Szemerédy Károlyt (Pietro) is, valamint az Opera Zenekarát és Énekkarát vezénylő Kocsár Balázs főzeneigazgatót.

Plácido Domingót több évtizedes kapcsolat fűzi a Magyar Állami Operaházhoz, azonban a frissen felújított Andrássy úti Ybl palotában még nem lépett soha színpadra. 1973-ban és 1987-ben is operai szerepben láthatta a budapesti közönség a világhírű művészt: Puccini Toscájában Cavaradossit alakította Déry Gabriella és Jámbor László partnereként, míg második alkalommal Verdi Aidájában Radamès szerepét formálta meg Polgár László, Tokody Ilona, Jelena Obrazcova és Sólyom-Nagy Sándor társaságában, mindkétszer az Erkel Színházban.

Az Operaházban 2009-ben, a 81 éves művész által alapított Operalia énekverseny döntőjén is segédkezett, a zenekari árokból vezényelte a Magyar Állami Operaház Zenekarát és díjátadóként is színpadra lépett. Domingo, folytatva az együttműködést, az Eiffel Műhelyházban is megcsillogtatta soksszínűségét, ugyanis az elmúlt években rögzített hangfelvételen karmesterként és operaénekesként is feltűnt. Az idén márciusban tartott Opera Újranyitógála koncertjén három szám erejéig ismét karmesterként állt az OPERA Zenekar élére a spanyol tenor.

Színesítve az eddigi együttműködést, címszerepben másodjára is színpadra állt Simon Boccanegraként április 27-én, amelyet az MTVA is rögzített, hogy az M5 kulturális csatorna műsorán is megtekinthesse később a publikum.

Kiemelt kép: Plácido Domingo (Fotó: Berecz Valter)