Idén is megrendezésre került június 25. és augusztus 31. között a Mézesvölgyi Nyár szabadtéri fesztivál, amely rekord nézőszámmal zárt.

2017 óta rendezik meg a veresegyházi színház alapítói Venyige Sándor és Zorgel Enikő a helyi nyári fesztivált, amely immáron 6 éve kínál zenei és színházi előadásokat. A Veres 1 Színház eseménysorozatán a társulat 8 előadásán túl 12 meghívott produkciót tekinthetett meg a közönség. 2022-ben is nagy érdeklődés övezte az esti programokat, hiszen többször is pótszékekkel kellett ellátni a közel 1.400 férőhelyes lelátót, az idei közönségkedvenc egyértelműen az Átriumtól Az Őrült nők ketrece című előadás volt, hiszen ezt több mint 1.600 néző tekintette meg. Összegezve az idei programot: 27.000 ember váltott jegyet összesen a produkciókra.

A szabadtéri programok ugyan véget értek augusztus végével, de a Veres 1 Színházban ősszel indul a 2022/2023-as évad. Október 15-én Beleznay Endre rendezésében Eric Chappel Hőguta című vígjátékának premierjét láthatja a közönség, majd Böhm György Szép nyári nap című darabját mutatja be a társulat. Az 1×3 néha 4 című színmű szintén látható lesz októberben a Veres 1 Színházban és vidéken egyaránt, ahogy számos egyéb előadást is bemutat a társulat országszerte.

Kiemelt kép: Mézesvölgyi Nyár (Forrás: Mézesvölgyi Nyár honlapja)