A 2005-ben alakult Gólem Színház is megtartotta évadzáró társulati ülését, ahol Borgula András művészeti vezető arról beszélt, hogy ez az embert próbáló, feszültségekkel teli, rengeteg energiát követelő évad csak a „Gólem csapat” összefogásával jöhetett létre. Méghozzá nem is akármilyen módon, hiszen négy bemutató és egy rádiójáték készült, illetve fogadtak egy Tel Avivból érkező produkciót, és saját előadásaik is utaztak, méghozzá Bécsbe, Martonvásárra, Győrbe és Debrecenbe.

Öt budapesti játszóhelyen majdnem 80 előadással 9000 nézőt értek el, és nyáron sem pihennek, ugyanis a Jaj, istenem! című előadás a Kultkikötőben (augusztus 3. 21:00 – Balatonboglár), majd pedig a Vidor Fesztiválon lesz látható. A társulat LEGOlem-díját idén Nagy Mari kapta kimagasló színpadi és színpadon kívüli jelenlétéért.

„És hogy mit ígérek a következő évadra, amit eddig is mindig: több munkát, több küszködést, több előadást, több mosolyt, több katarzist.” – zárta beszédét Borgula András, amelyben minden alkotónak és munkatársnak megköszönte az áldozatos munkát. Ha te is szeretnél egy kicsit a társulathoz kapcsolódni, akkor az Ezer Gólem kampányon keresztül megteheted, ha fontosnak tartod, amit képviselnek, akkor segítsd a munkájukat a következő évadban!

A Gólem csapat (Fotó: Mohácsi András)

Kiemelt kép: Nagy Mari (Fotó: Kern Dóra)