Mészáros Blanka mellett, akiről már korábban lehetett tudni, hogy a Radnóti Miklós Színházban folytatja tovább a következő évadban, most nagy meglepetésünkre két újabb színművész hagyja el a Katona kötelékét. Az egyik a Junior Prima díjas Dér Zsolt, aki 2017-ben végzett Máté Gábor és Dömötör András osztályában a Színművészeti Egyetemen, és aki már gyakornoki idejét is a teátrumban töltötte. A Katona igazgatója az ATV Start Plusz című műsorában mondta el, hogy a fiatal alkotó egyelőre felhagy a színészettel, ám néhány szerepét tovább játssza.

Máté arról is beszélt, hogy Nagy Ervin – a másik távozó – szintén megtartja darabjait, ám a továbbiakban nem kíván a társulat tagja lenni. „Nagy Ervin megszakítja a társulati tagságát, de marad színészként, játssza a szerepeit. Ő egy modellt akar létrehozni, máshogy gondolkodik arról, hogy egy színésznek hány lábon kell állnia” – mondta az igazgató, aki hozzátette azt is, hogy hosszú ideje beszélgetnek már erről a Jászai Mari-díjas színművésszel.

Nem csak a társulat alakul át őszre, ugyanis Nádor Lili, a Katona művészeit titkára is távozik, aki 1995 óta volt biztos pontja a teátrum működésének.

Kiemelt kép: Nagy Ervin és Dér Zsolt (Fotó: Süveg Áron)