Nádas Péter 80. születésnapja alkalmából egyedi válogatáskötetet jelentet meg a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. az író novelláiból. A 10.000 példányban megjelenő művet a magyar középiskolások és a felsőoktatásban tanuló diákok kaphatják meg.  

A Libri hagyományteremtő kezdeményezésében a 20. századi magyar irodalom kiemelkedő alakjainak műveiből készült válogatásköteteket kaphatnak kezükbe a fiatal olvasók. A könyvkereskedő – a Jelenkor Kiadóval együttműködve – 2020-ban hívta életre programját, a sorozatban eddig Mészöly Miklós és Nemes Nagy Ágnes írásai jelentek meg. Az idén 80. születésnapját ünneplő Nádas Péter életműve egy egész generáció irodalomszemléletét meghatározta, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra megjelenő kötetben az író három, gyerekperspektívából elbeszélt novelláját (Hazug, csaló; Sanyika; Bárány) olvashatjuk, valamint  a címadó Berlini szürke elbeszélést. A Nagy Boglárka szerkesztésében megjelenő, kereskedelmi forgalomba nem kerülő kötetet térítésmentesen bocsátják a szervezők az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező magyar középiskolások, főiskolások és egyetemisták rendelkezésére.

A most megjelenő Nádas Péter-kötetet a diákok a készlet erejéig országszerte 55 Libri könyvesboltban és a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon tudják átvenni.

Kiemelt kép: Nádas Péter (Fotó: Valuska Gábor)