Kertész Mihály vígjátékát mutatja be október 10-én a Turay Ida Színház. A 3 felvonásos előadás Sztárek Andrea rendezésében kerül a közönség elé.

A darab eredetileg márciusban debütált volna, de a vírushelyzet miatt őszre került a kőszínházi premier. Az egervári nyári játékokon már megtörtént az elő bemutató, ahol teltház fogadta a darabot. A 20-as években járunk, amikor már nem okoz meglepetést, ha egy nő is dolgozik, bár a politikusok ezt nem feltétlenül nézik mindig jó szemmel, mondván, a „gyengébbik” nem képviselőinek a tűzhely mellett a helye. Egy kevésbé átgondolt államtitkári (Kurkó J. Kristóf) beszéd indítja el a történetet, Farkas Ilonka (Szuromi Bernadett) fővárosi irodista behajtja az elöljáró azon ígéretét, miszerint férj kell minden lánynak, hogy a bölcsőt ringassák, ne az írógépet verjék.

Kurkó J. Kristóf és Győri Péter a Na, de Államtitkár Úr! – című előadásban (fotó: Turay Ida Színház)

Budapest, Parlament, egy betört ablakú budai villa, és az olasz tengerpart: Sorrento. Ezek a helyszínei a vígjátéknak, ahol a férfiak és a nők megint egymásnak feszülnek. Mert mit tehetnek a lányok, asszonyok, ha elküldik őket a munkahelyükről, mert kell a hely a férfiaknak? Fellázadnak, tüntetnek, férjeket követelnek maguknak. Ugye, ugye Államtitkár úr! Meg kellett volna gondolnia, mit ígért felelőtlenül! Most büntetésből magának is nősülnie kell!

Az előadás látványos jelmezei és díszletei a teátrum igazgatója Darvasi Ilona nevéhez fűződnek. Könnyed vígjáték, garantált szórakozás.

Nagy Gábor és Szuromi Bernadett a Na, de Államtitkár úr! – című előadásban (fotó: Turay Ida Színház)

Kiemelt kép: Szuromi Bernadett és Kurkó J. Kristóf (fotó: Turay Ida Színház)