Az MBH Bank 160 hátrányos helyzetű magyarországi és határon túli gyermeket látott vendégül gyermeknap alkalmából május 25-én és 26-án művészeti alapítványának kiállítóterében, amely eseményen a fiatalok a tárlatvezetés során tekinthették meg a Hungarian Art & Business (HAB) legújabb kiállítását.

Az MBH Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat már több mint huszonöt éve támogatja közösen a hátrányos helyzetben lévő gyermekek tanulmányait az MBH-ösztöndíjprogramon keresztül, emellett pedig a partnerség értelmében a hitelintézet rendszeresen vesz részt a szervezet fiatalok támogatására irányuló kezdeményezéseiben. A Gyermekmentő Szolgálat idén 32. alkalommal rendezte meg a Városligeti Gyermeknapot, ahol számos ingyenes programmal várták a Városligetbe látogató gyerekeket és családokat. A rendezvény két napja alatt a bankcsoport 160 hátrányos helyzetű, magyarországi és határon túli gyermeket látott vendégül az Andrássy úti Hungarian Art and Business (HAB) kiállítótérben, ahol a gyerekek szakértői tárlatvezetés keretében megtekinthették a májusban megnyílt legújabb, A Bolygó meghódítása című tárlatot. A kiállítás Victor Vasarely, az op-art kiemelkedő képviselőjének, valamint az őt példaképnek tekintő Fajó János, a geometrikus absztrakció alkotójának közös munkáján kíséri végig a látogatókat, így a gyerekek számára is könnyen befogadható, izgalmas művészeti élményt kínál.

 „Az MBH Bank számára kiemelt fontosságú a fiatalok támogatása és hatékony megszólítása. A kitűzött célok elérését partnerünk, a Gyermekmentő Szolgálat már több mint huszonöt éve segíti, így az évek során számos közös rendezvényt valósítottunk meg együtt. A Városligeti Gyermeknap mára már hagyománnyá vált, ezért különösen örülünk, hogy hozzájárulhatunk a programsorozat sikeréhez. A rendezvény mindkét napján szeretettel várjuk a hátrányos helyzetű gyermekeket a HAB kiállítótérbe, ahol izgalmas művészeti élményben lehet részük, hiszen azt szeretnénk, hogy ők is önfeledten szórakozhassanak ezen a napon” – mondta Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Kiemelt kép: Pillanatkép a gyermeknapról (Fotó: MBH Bank)