December 6-án, Mikulás napon 19.00 órától ismét adománygyűjtő estet szervez az idén 30 éves Oltalom Karitatív Egyesület.

A jótékonysági estnek az Átrium ad otthont, ahol neves fellépők, úgy mint Borsányi Dániel, Cvikker Lilla, Fodor Tamás, Fullajtár Andrea, Hegedűs D. Géza, Hernádi Judit, a Kócosak (Kovács Tamás, Lestyán Attila, Martinkovics Máté, Szántó Balázs), Puskás Peti és Spiró György adnak műsort. Különleges meglepetésként érkezik majd egy rövid felolvasószínházi produkció: Nyáry Krisztián az új könyvéből készít egy külön, ide szóló részletet Jászai Mari szerelmes leveleiből, amit Fullajtár Andrea és Borsányi Dániel előadásában hallhatunk. A zenéről a Vaklárma nevezetű formáció (Juhász Tomi /gitár, ének, Gerle Kata / hegedű, Pregitzer Gábor / harmonika) fog gondoskodni. Az est fővédnöke Karácsony Gergely főpolgármester és Nemes Jeles László filmrendező, védnökei Pikó András és Őrsi Gergely polgármesterek.

Az 5.000, 10.000 vagy 15.000 forintos jegyek megvásárlásával az Oltalom munkáját támogathatja a közönség. Idén először lehetőség van „Támogatói jegy” vásárlására azok számára, akik az előadáson nem tudnak részt venni, de segíteni szeretnék az egyesületet. Az Oltalom Karitatív Egyesület 30 éve végez kiterjedt hajléktalan-ellátást, család- és idősellátást, ám a folyamatos bevételkiesés miatt mindennapi működésük komoly nehézségekkel küzd. Mindezek dacára továbbra is folytatják tevékenységeiket, ehhez kérik most a közönség segítségét.

Kiemelt kép: Hernádi Judit (Fotó: Tiszeker Dániel)