Meghirdette 2022/23-as évadának programját a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a két esti, valamint a két szombat és vasárnap délelőtti koncertsorozatra pedig már válthatók bérletek, a régiek pedig megújíthatók.

Az esti sorozatokra váltott hangversenybérletek hét koncertre érvényesek. A tetszés szerint választott Vaszy- vagy Fricsay-bérlet hat zenekari koncertjéhez kapcsolódik a Dómban megrendezendő Bónusz hangverseny. Az esti koncertek névadói, Vaszy Viktor és Fricsay Ferenc Szeged 20. századi zenei életének meghatározó alakjai voltak. A két hírességről elnevezett koncertsorozaton a magyar karmestereken kívül külföldi művészek is vezényelnek. Az esti koncertsorozatok október 25-től keddenként 19 óra 30 perckor kezdődnek a Szegedi Nemzeti Színházban. Ezeken kívül szombatonként és vasárnaponként délelőtt tíztől és déltől tartanak koncerteket a Korzó Zeneházban. A szombati műsorokat gyermekeknek szervezik. A szombati és vasárnapi bérletek négy hangversenyre szólnak. 

A Szegedi Szimfonikus Zenekar az előző szezonban tartalmas évadot zárt, és két esztendő után valamennyi bérletes koncertjét az eredeti időpontban meg tudta tartani. Az együttes játszott a Szegedi Nemzeti Színház zenés produkcióiban, a Szegedi Kortárs Balett előadásain az országban több helyen, ahogy koncertjeivel ellátogatott számos nagyvárosba is. Az évad részletes programja és a hangversenyek időpontjai a Szegedi Szimfonikus zenekar honlapján tekinthetők meg.

Kiemelt kép: Szegedi Szimfonikus Zenekar (Fotó: symph-szeged.hu)