Musicalfilmet készít Jessica Townsend ifjúsági regényéből a Paramount Stúdió, az adaptációt Michael Gracey, A legnagyobb showman rendezője álmodja vászonra.

Jessica Townsend itthon is nagy sikernek örvendő ifjúsági regénysorozatának főhőse Morrigan Crow, az elátkozott gyermek. Mivel épp Napszálltakor született, őt okolják minden bajért: ha megdöglik a konyhamacska, ha szívrohamot kap a kertész. Ám ami ennél is szörnyűbb, hogy a 11. születésnapján, pontban éjfélkor meg kell halnia. Csakhogy mielőtt tizenkettőt ütne az óra, az ajtóban megjelenik egy különös férfi, és azt kérdezi: „Mondd csak, akarsz-e élni?” Jupiter kimenti a Füst és Árny Vadászainak karmából Morrigant, és egy titokzatos városba, Nevermoorba viszi. Ahhoz azonban, hogy maradhasson, és felvételt nyerjen a Csudálatos Társaságba, a lánynak négy próbát kell kiállnia. Ha sikerül, biztonságban élhet tovább Nevermoorban, ha nem, el kell hagynia a várost, és szembenéznie a végzetével.

A kilenc kötetesre tervezett regénysorozatnak eddig három kötete jelent meg (Nevermoor, Csudamíves, Kámforkór – mindhárom a Kolibri Kiadó gondozásában), a negyedik Silverborn címmel idén októberben kerül a boltokba. A regény megfilmesítési jogára a Paramount Stúdió csapott le, azonban az alkotók nem hagyományos fantasy-adaptációban gondolkodnak, hanem egy musicalfilmben. A mozgóképes változatot Michael Gracey rendezi, aki többször is bizonyította már tehetségét zenés műsorokban: neki köszönhetjük többek között A legnagyobb showmant, valamint az Amazon számára készített P!nk: All I Know So Far című dokumentumfilmet. Ráadásul a mostani munkájában zeneszerzői szerepben is debütálhat. A forgatókönyvet a korábban főleg horrorfilmjeiről (Cloverfield, Ház az erdő mélyén, Z világháború), valamint olyan alkotásairól, mint a Mentőexpedíció, a Húzós éjszaka az El Royale-ban vagy a Daredevil sorozat ismert Drew Goddard jegyzi.

Kiemelt kép: Michael Gracey A legnagyobb showman forgatásán (Fotó: snitt.hu)