Február utolsó napjaiban, 28-án tartják a Karinthy Színház legújabb produkciójának, a Gutenberg! című musical premierjét, amely magyarországi ősbemutató is lesz egyben. Scott Brown és Anthony King zenés darabját Galambos Attila és Peller Károly ültette át magyar nyelvre.

A történet főszereplői két jó barát, Bud és Doug, akik írtak egy musicalt a könyvnyomtatás feltalálójáról. A minimális tehetségű, de csillogó szemű szerzők Gutenberg utáni alapos kutatása (azaz egy gyors Google-keresés) rámutat arra, hogy kevés az életével kapcsolatos információ, ezért egy „történelmi fikció”-t írnak, vagyis ők találják ki az egészet. Színészeik sincsenek, ezért maguk játsszák el az összes szerepet.

A kétszereplős zenés előadás Peller Károly és Homonnay Zsolt közös vállalkozása, a szereplés mellett a játéktér kialakítása és a rendezés is az ő munkájuk, a két színészt Nyitrai László és Vecsei László kíséri majd zongorán. „Sokat beszéltünk erről, hogy beengedjünk-e egy külső szemet a produkcióba, végül úgy döntöttünk, hogy ez legyen a saját gyerekünk. Mindketten rendeztünk már, Zsolti ráadásul most fog végezni a Marosvásárhelyi Egyetemen rendezőszakon. Egymást fogjuk instruálni, remélhetőleg komolyabban nem veszünk össze! (nevet) De a főpróbahéten természetesen hívunk majd embereket, hogy mondjanak véleményt.” – nyilatkozta korábban nekünk Peller Károly a készülő előadás kapcsán.

Peller Károly a Gutenberg! olvasópróbáján (fotó: Görgényi Gábor/Karinthy Színház)

Kiemelt kép: Homonnay Zsolt a Gutenberg! olvasópróbáján (fotó: Görgényi Gábor/Karinthy Színház)