Augusztus 4. és 7. között rendezik meg Gyergyószentmiklóson az EgyFeszt összművészeti fesztivált, ahol – mint a neve is mutatja – a művészet minden alfaja képviselteti magát.

A nyitónap zenei fellépői között találjuk többek között a The Minds, A Csajod, a sZempöl Brass Edition, a Random Dzsem és a Blackmamba formációkat. Másnap afrikai dob show-n vehetünk részt, a Jazzudvarban Sárosi Péter és Tasi Nóra tart workshopot, a jó hangulatról pedig a RetrO’ Cats, a Tárkány Művek, Vass Annamária, Harry Tavitian & Cserey Csaba, a Cimbaliband, a Herczku Ági és a Banda, a Makám együttes, a Carson Coma, Hobo és zenekara, a Parno Graszt, Sárosi Péter Azara & Tasi Nóra, Dorogi Péter (Intim Torna Illegál), Lajkó Félix és Vołosi, valamint az Irie Maffia gondoskodik. Szombaton érkezik a Sectio Aurea együttes, a Benedek Balázs Quartet (Idősek Klubja), Kristófi László orgonaművész, az Urban Tribal Band, a Vołosi, Tímár Sára és zenekara, a Kerekes Band, a Parallel Lives, a No Sugar, a Honeybeast, a Wellhello és az Incognito, Dorogi Péter és a Tárkány Művek pedig újráznak. A zárónapon a Szabó Zsolt Quartet, a KVAB, a Dresch Vonós Kvartett, a Kósa & Friends, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Koszika & Zëng, a Csík Zenekar és meghívott vendége Karácsony János “James” (LGT), a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, a Selfish Murphy, a Transylvanium, a 4S Street lép fel, de a négynapos fesztivál alatt többször lesz nappali és éjszakai disco, retro és mai slágerekkel egyaránt.

Augusztus 4-én nyílik meg a Bölcső a hegyek között – Tamási Áron 125 című szabadtéri kiállítás, amely egész nap látogatóható lesz, de megtekinthetjük Zsigmond Attila képzőművészeti magángyűjteményének darabjait is, lesz bábkiállítás, bábkészítés és bábelőadás, kézműves vásár és kiállítás, „könyvturi”, Harag György életmű-kiállítás, Hősember és Trömpli képregény-kiállítás, felolvasószínházi előadás Botházi Mária szövegeiből, koncertet ad a Szent Efrém Férfikar, agyagozás és grafikai workshop. Mindemellett dokumentumfilmek vetítésével, népviselet bemutatóval, pálinkakóstolóval, gasztronómiai programokkal, könyvbemutatókkal, felolvasásokkal és közönségtalálkozókkal is készülnek a szervezők, így valóban mindenki megtalálhatja ezen a fesztiválon azt, ami őt a leginkább érdekli.

A részletes program az EgyFeszt oldalán olvasható.

Kiemelt kép: Irie Maffia (Fotó: Glódi Balázs)