Madarász Isti (Hurok) új nagyjátékfilmje a Zsoldos Péter-díjas író és forgatókönyvíró, Veres Attila (Egy másik életben, Papírlélek) szkriptjéből valósult meg és egy nem mindennapi koncepcióra épít, hiszen főszereplője (Bárnai Péter) egy hullaházban dolgozik portásként és itt fut össze újra azzal a lánnyal (Rujder Vivien), akibe korábban beleszeretett. A szerelem útjába azonban nem állhat még a halál sem, ezért a fiatalok megtalálják a módot, hogy folytassák a románcot, amire a legnagyobb veszélyt a boncmester (Kulka János) jelenti, aki nem nézi jó szemmel a két világ találkozását.

A fantasy-vígjáték nemcsak rendkívül látványos, hanem érzelmes is egyben, és a három főbb szereplőt alakító színészek mellett felbukkannak benne olyan művészek és ismerős arcok is többek között, mint Kútvölgyi Erzsébet, Mészáros Máté, Galla Miklós, Székely B. Miklós, Nagy Mari, Danis Lídia és a Pamkutya két tagja, Norbi és Márk is. „Kezdettől az volt a célunk, hogy az Átjáróház szórakoztassa a nézőit: humoros, szerethető, de emellett nagyon látványos filmet igyekeztünk létrehozni és csodás érzés, hogy ebben ilyen sok nagyszerű színész működött közre. A filmünk a szerelemről szól, arról, hogy a szerelem nem ismer lehetetlent és akár leküzdhetetlennek hitt határokon is keresztüljuthat, ezért nagyon örülök, hogy éppen decemberben kerül a mozikba, mert mikor is lenne aktuálisabb a szeretetről, sőt a földöntúli szeretetről beszélni, mint a karácsonyi időszakban” – mondta el korábban Madarász Isti a Film.hu-nak

Az Átjáróház a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a FocusFox gyártásában, Muhi András (Szelíd, A feleségem története) és Ferenczy Gábor (Larry, X – A rendszerből törölve) producerekkel valósulhatott meg. Az operatőr Garai Gábor (Nyuszi és Őz, Halvajáró) volt, a látványért Horgas Péter (Hajnali láz, Tűzvonalban), a jelmezekért Bárdosi Ibolya (Liza, a rókatündér, Magyar vándor), a zenéért Pacsay Attila (Apró mesék, Budapest Noir) felelt. A betétdalt Miller Dávid énekelte.

A film december 8-tól nézhető a mozikban az InterCom forgalmazásában.

Kiemelt kép: Kulka János és Rujder Vivien az Átjáróház forgatásán (Fotó: InterCom)