Az Erdő című kisfilmjével a Berlinálén, a Provinciával pedig Cannes-ban is megforduló Kárpáti György Mór második nagyjátékfilmje, a Jövő nyár egy 18 éves, Milán (Liber Ágoston) nevű nyughatatlan gimnazistára fókuszál, aki osztálytársaival együtt részt vesz egy nyári táborban. Szerelmi háromszög alakul ki közte, Anna (Bukovszky Orsolya) és Dani (Brezovszky Dániel) között, az események pedig olyan váratlan fordulatot vesznek, amik egy életre nyomot hagynak bennük. Egy év elteltével az osztály visszatér a helyszínre, immáron Milán nélkül. A történet a fiú öngyilkosságának okai és feldolgozása körül forog. 

A rendező a következőket nyilatkozta a témaválasztással kapcsolatban: „A gyerekkor és a felnőttkor közötti dinamikus lét a változás korszaka. Érdekelnek ezek az elemibb élethelyzetek, a fiatal közösségek. Néha jobban, mint a felnőttek problémái.” Saját tapasztalataival folytatja: „Nagyon meghatározó nekem ez a kor, mert akkoriban ismerkedtem meg a filmkészítéssel. Rossz tanuló voltam, deviáns. Lógtam az órákról, és emiatt meg is buktattak. 17 évesen elmentem egy fogatásra dolgozni, és ez nagy hatással volt rám. Ott volt 40 ember 40 napig egy kamerával, és egy történet megvalósult.” A sztori elmesélése nem valósulhatott volna meg Petrányi Viktória producer (A besúgó, Guerilla), Tasnádi Zsófi látványtervező (Rossz versek, Űrpiknik), Pálos Gergely operatőr (Free Entry, Történetek a végtelenségről), Szlávik Juli jelmeztervező (Berosált a rezesbanda, Provincia), Tokár Dániel vágó (Asszonyok lázadása, Feleségek luxuskivitelben), Lányi Zsófi dramaturg (Guerilla, Veszélyes lehet a fagyi) és Asher Goldschmidt zeneszerző (A játszma, A besúgó) nélkül, akinek munkáját Balázs Gábor hangmérnök (Napszállta, Jupiter holdja) segítette. 

A dráma mellékszerepeiben többek között Krisztik Csabát (Valan – Az angyalok völgye, Szelíd), Tankó Erikát (Magasságok és mélységek, A Tanár), Farkas Biankát (A muzsika hangja, Égigérő fű) és Kerekes Mártont (Értelem és érzelem, Oresztész meg a többiek) láthatjuk.

A Jövő nyár már látható a mozikban a Mozinet forgalmazásában. 

Kiemelt kép: Jövő nyár (Fotó: Mozinet)