Bernáth Szilárd (Bújócska, 1 töltény, Szabadok) első nagyjátékfilmje nem mindennapi koncepciót mutat be: főszereplője egy juhászpásztorként tengődő fiatal, aki egykor erőszakos, mára a vallásban menedékre talált és megszelidült édesapjával él együtt. A fiú szégyelli, hogy dadog és nem találja a helyét, amíg rá nem jön, hogy a rap segít neki, és Larry művésznéven zenélni kezd, hogy kiadhassa a benne lévő frusztrációt és szabadon kifejezhesse magát. Stílusára felfigyelnek a helyi fiatalok is, és népszerűvé válik, a kitörést pedig az országos tehetségkutató jelentheti a számára, ehhez azonban előbb rendbe kell raknia az életét.

A Larry főszerepében Vilmányi Benettet (Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Guerilla) láthatja a közönség, míg az édesapját Thuróczy Szabolcs (Szia, Életem!, Becsúszó szerelem) formálja meg. A forgatókönyvet Bernáth Szilárd Nagy V. Gergővel (Az Úr hangja, Virágvölgy) együtt jegyzi, az operatőr Hartung Dávid (Guerilla, Nekem Budapest), a vágó Szabó Tamás (Zsibvásár, Gyújtópont), a producerek pedig Berecz M. Ágnes (Virágvölgy), Ferenczy Gábor (Átjáróház, X – A rendszerből törölve), Muhi András (Szelíd, A feleségem története) és Násztor Bence (Play/Back, Partizánok). 

Akinek felkeltette az érdeklődését az előzetes, annak nem kell tovább várni: a Larry december elsejétől nézhető a hazai mozikban, a Mozinet forgalmazásában.

Kiemelt kép: Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs a Larry egyik jelenetében (Fotó: Mozinet)