Szűcs Dóra (Patthelyzet) új nagyjátékfilmjében egy két idősíkon összefonódó szerelmi történetet követhetünk figyelemmel: Az almafa virága felidézi a ’70-es évek Budapestjének különleges hangulatát, továbbá elrepít minket az akkori és a mai Vietnámba is.

A múltban egy vietnámi lány (Dzhuliya Lam) és egy magyar fiú (Sütő András) egymásba ütköznek az Agrártudományi Egyetem folyosóján, egyre bensőségesebb kapcsolatukat azonban árgus szemekkel figyeli a felügyelőtiszt, akinek feladata biztosítani, hogy a Vietnámból érkezett ösztöndíjasok ne akarjanak Magyarországon letelepedni, hanem a diploma megszerzésével hazatérjenek. A jelenben járva egy vietnámi lány (Nari Nguyen) Budapestre utazik, hogy kiderítse, mi történt annak idején a nagymamájával, a családi rejtély megoldása ugyanis az ő bizonytalanságán is segíthet. A Duna partján azonban találkozik egy fiúval (Koltai-Nagy Balázs), aki meg van róla győződve, hogy ez szerelem első látásra. 

Az almafa virága az első magyar-vietnám koprodukcióban létrejött film, amelynek vágója Erdélyi Flóra (Anyáim története, Patthelyzet), operatőre Csepeli Eszter (200 első randi, Mintaapák) és Szilágyi Gábor (Veszélyes lehet a fagyi, 129), zeneszerzője pedig Csengery Dániel (Liza, a rókatündér, Alvilág). A mellékszerepekben többek között Kálloy Molnár Pétert, Takács Katalint és Dunai Tamást láthatjuk. A film február 16-tól tekinthető meg a mozikban a Vertigo Média Kft. forgalmazásában. 

Kiemelt kép: Az almafa virága egyik jelenete (Fotó: Vertigo Média Kft.)