Október 7-én mutatják be a Thália Télikertben Tracy Letts Killer Joe című darabját. A Magyarországon először látható történetet Mózes András állítja színpadra Szabó Győzővel a címszerepben.

Killer Joe története sokak számára ismerős lehet, hiszen 2011-ben Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple, Gina Gershon és Thomas Haden Church főszereplésével készült mozifilm Tracy Letts azonos című 1993-as darabja alapján. A cselekmény Texasban játszódik, ahol a drogos Chris a dílerét és egyéb tartozásait anyja spontán megöletésével – és az ebből remélt, húgát illető örökséggel – igyekezne rendezni. A rendőr Killer Joe, aki emellett félállásban bérgyilkos, simán elfogadja a megbízást. Csakhogy mivel Chrisnek nincs pénze az előlegre, kénytelen a húgát, Dottie-t letétbe helyezni Killer Joe-nál, amíg a mama meggyilkolása meg nem történik.

A Pulitzer- és Tony-díjas Tracy Letts (Augusztus Oklahomában, A jegyzőkönyv, Mary Page Marlowe) fekete humorral átitatott darabját hazánkban először láthatja a közönség, Speier Dávid fordításában. A címszerepet Szabó Győző alakítja, mellette Kuttner Bálint, Tóth Eszter, Bede-Fazekas Szabolcs és Szabó Erika lép színpadra. A díszletet Bagossy Levente, a jelmezeket Szelei Mónika tervezte, az előadás zenéjét pedig Ember Márk szerezte.

Kiemelt kép: Mózes András a Killer Joe olvasópróbáján (Fotó: Kállai-Tóth Anett)