November 30-án, kedden, 21 órától tűzi műsorára Móricz Zsigmond klasszikus drámáját, a Rokonokat az M5 csatorna, méghozzá a tatabányai Jászai Mari Színház előadásában, Hargitai Iván rendezésében.

A történet főszereplője Kopjáss István (Crespo Rodrigo), egy szerényen élő tisztviselő, akit váratlanul kineveznek a város főügyészének. Előléptetésének gyorsan híre terjed, a közeli és távoli rokonok sorra jelennek meg a jobb lét reményében. Egyedül a felesége, Lina (Bakonyi Csilla) marad meg a realitás talaján, azonban a hatalomnak, a fényűzésnek, a korrupciónak és a gyengéd érzelmeknek nagyon nehéz ellenállni. „Rokonok című regényemben felállítottam azt a tételt, hogy minden családban van egy ember, a többi rokon. Ez azt jelentené, hogy van egy tehetséges, erős egyéniség, akire a sok tehetetlen rátámaszkodik. S azt is, hogy az erős semmit sem produkálhat, mert a hírnév körülveszi, s lehúzza a mélybe” – írta Móricz Zsigmond 1933-ban, akinek regénye alapján Szakonyi Károly írta a darabot. 

A Rokonok további szerepeiben Áts Gyula (Berci bácsi), Belházi Rezső, Gerencsér Dániel, Honti György (Bisztriczay főmérnök), Kaprielian Alexa (Lány), Kovács Olivér (Alispán), Lass Bea (Adélka), László Tibor, Maday Gábor (Menyus), Major Melinda (Magdaléna), Maróti Attila (Imrike), Mihályfi Balázs (Polgármester), Múth Barbara (Péterfiné), Rancsó Dezső (Boronkay Ferenc), Schruff Milán (Péterfi doktor), Takács Erika (Kardicsné), Tóth Rita (Kati néni), Vágó Kata (Bisztriczayné), Varga Imre Dániel, Varga Szilvia (Polgármesterné), Varga Zoltán (Martiny doktor) és Végh Péter (Kardics Soma) látható.

A felvétel vezető operatőre B. Marton Frigyes, rendezője Márton István volt. 

Kiemelt kép: Crespo Rodrigo az előadás egyik jelenetében (Fotó: Jászai Mari Színház)