A Kossuth- és Jászai-díjas Molnár Piroska, a Nemzet Színésze szerdán vette át a Kaposvár díszpolgára címet Szita Károlytól, a város polgármesterétől.

Molnár Piroska összesen 25 éven keresztül volt a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja. Olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás és Babarczy László. Többször visszatért a társulathoz, emlékezetes alakítások fűződnek nevéhez, ilyen például a 2010-ben bemutatott Csiky-darab, a Nagymama, amelyben a címszerepet játszotta.

Molnár Piroskát jelenleg a Thália Színház Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban, a Rövid a póráz, az Oscar, a Bernd Róza és az Egy csók és más semmi, valamint a Rózsavölgyi Szalon romance.com és Kései találkozás című előadásaiban láthatjuk, hamarosan pedig az Egy német sors (Orlai Produkciós Iroda) és a Gyilkosság az Orient Expresszen bemutatóján tapsolhatunk neki. A művésznővel a közelmúltban készült interjú itt olvasható.

Kiemelt kép: Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Molnár Piroska az átadó ünnepségen (fotó: Szita Károly Facebook oldala)