December 8-án, szerdán 50. alkalommal kerül színre a Rózsavölgyi Szalonban Alekszej Nikolaevich Arbuzov Kései találkozás című drámája, két legendás színész, Molnár Piroska és Jordán Tamás előadásában.

Éjszakánként elég meghökkentően viselkedik a tengerparti gyógyszálló egyik idős hölgylakója: mezítláb átmászik az ablakon, kiszökik a szanatóriumból, énekel a holdfényes kertben, sirályokat etet. Éjjeli bohém kiruccanásaival persze felrúgja az intézmény szabályait. Huncut szórakozottságán meg is ütközik a szanatórium hasonló korú, szintén magányos, kissé morózus főorvosa: nem igazán elnéző a „vétkező” nővel szemben. Próbálja rendre utasítani. Aztán lassan mégiscsak meglágyul. Vagyis kénytelen engedni annak: találkozni sohasem késő, mindenkinek szüksége van valakire, a boldogság pedig nem kényszer, az jön, ha hagyjuk, és emlékeztet minket arra, hogy élünk, még akkor is, ha a jelen esetleg már csak pillanatokban mérhető.

Alekszej Arbuzov kétszereplős darabját, amely egy tisztességben megőszült professzor és páciense kései találkozásának története, 2019. június 4-én mutatták be Sándor Pál rendezésében. A romantikus vígjáték lírai fordulataival, humoros, szerethetően ironikus jeleneteivel igazi jutalomjátékot jelent a színészeknek, ahogy 1977-ben jutalomjáték volt Tolnay Klárinak és Mensáros Lászlónak is. 2003-ban Alföldi Róbert rendezésében mutatták be, akkor Törőcsik Mari és Garas Dezső játszotta a főszerepet, hét évvel később pedig Piros Ildikónak és Garas Dezsőnek jutott a megtisztelő feladat. Most, több mint negyven évvel a hazai bemutatót követően két igazi színészóriást, Molnár Piroskát és Jordán Tamást láthatjuk a Rózsavölgyi Szalon színpadán – szerdán immár 50. alkalommal. 

Kiemelt kép: Sándor Pál, Molnár Piroska és Jordán Tamás (Fotó: Keleti Éva/Rózsavölgyi Szalon)