Idén kilencedik alkalommal hirdették ki a Televíziós Újságírók Díj nyerteseit: az eseményre március 23-án, este került sor a Budapest Music Centerben, ahol tizenhárom kategóriában született eredmény. Kategóriánként az a három televíziós produkció és személy került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok a legtöbb szavazatot adták. A Televíziós Újságírók Díj grémiuma a Media1, az Index, a Kreatív, a 24.hu, a SorozatWiki, a Hir7, a Marketing&Media, a Médiapiac, az Origo, a Színes RTV, a Televonella-Epizód magazin és a TVR-hét egy-egy újságírójából tevődik össze. 2022-ben a díj története során első alkalommal nemcsak a meghívott vendégek követhették figyelemmel az átadást, hanem bárki otthonról, ugyanis az RTL Klub és a TV2 is közvetítették a gálát online felületeiken (RTL.hu, TV2 Play). 

A zsűri a legjobb nagyszabású showműsornak a Sztárban sztár leszek!-et választotta, a vetélkedők közül A Géniuszt jutalmazta, a reality-knél pedig díjjal távozhatott a Cápák között (a legjobb reality), az Exatlon Hungary (a legjobb sportreality) és a DTK: Elviszlek magammal (a legjobb talkshow). A legkiválóbb zsűritagnak Puskás Peti bizonyult, a női műsorvezetők kategóriáját Ördög Nóra nyerte, a férfiaknál Till Attila tarolt. A legjobb heti sorozatnak a Scherer Péter főszereplésével készült Apatigris bizonyult, a napi sorozatok tekintetében pedig a Keresztanyu vitte a pálmát, méghozzá duplán.  

Az est fénypontja ugyanis az volt, amikor a Keresztanyu címszereplője, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, Molnár Piroska átvette a legjobb színésznőnek járó elismerést, amit vastaps fogadott a teremben. Nem fogadta kisebb üdvrivalgás a Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészünket, Csuja Imrét sem, aki A mi kis falunk polgármestereként egy országot szórakoztat a képernyőkön keresztül. Gratulálunk a díjazottaknak!

Kiemelt kép: Molnár Piroska a díjjal (Fotó: Media1)