November 5-én, csütörtökön kerül bemutatásra Molnár Ferenc Előjáték Lear királyhoz című darabja a Gózon Gyula Kamaraszínházban Dávid Zsuzsanna rendezésében.

Molnár Ferenc a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, akinek nevéhez megannyi fantasztikus regény, novella és dráma fűződik, köztük a Liliom és a Játék a kastélyban, valamint leghíresebb műve, A Pál utcai fiúk. A Ferenc József-renddel kitűntetett magyar író színdarabjait egész Európa szerte, és a tengeren túl, Amerikában is játszották és futottak hatalmas közönségsikerként. Történetei rendkívül összetettek, és talán ez az, ami a mai napig megunhatatlanná és aktuálissá teszi ezeket a műveket. A darabok látszólag könnyedek, ám mind a karakterek és azok sorsai rendkívül bonyolultak, mégis hétköznapiak és nagyon emberiek. „Molnár Ferenc mindent tudott a színházról, és nagyon sokat tudott magáról az emberről. Miközben a közönség élvezi a kitűnő helyzeteket, átéli a játék örömét, a színészek kitűnő alakításait, lélekben is gazdagabbá válva hagyja el a színházat.” – írja az előadás színlapja.

Molnár Színház: Előjáték Lear királyhoz, Marsall, Az ibolya című műve először 1921-ben jelent meg, aminek első részéből most Dávid Zsuzsanna készít előadást a Gózon Gyula Kamaraszínházban, ahol a rendezőnő már több nagysikerű produkciót színpadra állított. Az előadás főszereplője Dóczy Péter, további szereplők pedig: Kálid Artúr, Széll Attila, Nagyváradi Erzsébet, Janik László, Stubnya Béla, Varga József, Szabó Endre és Fehér Ildikó.

Kiemelt kép: Dóczy Péter az Előjáték Lear királyhoz című előadásban (Fotó: Gádoros Márk)