Március 25-én mutatják be Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabját a nemrég felújított debreceni Csokonai Színházban. A történet kortalan, hiszen jó ideje tudjuk már, hogy nincsen rózsa tövis nélkül, ahogy nincs szerelem sem hullámvölgyek nélkül.

Egy elegáns, olasz tengerparti kastélyba kis színházi csapat érkezik: két szövegíró és egy fiatal zeneszerző. Tervük, hogy bejelentik az itt vendégeskedő primadonnának régen várt operettjük elkészültét. Ám a művésznőt jobban leköti az idősödő híres színész, mint a neki szánt operett és az ifjú zeneszerző szerelmes rajongása. A kacér primadonna, a hősszerelmes és a fiatal zeneszerző kínos szerelmi bonyodalmát csak egy drámaíró fortélya oldhatja meg. A világsikert kiérdemelt darab tulajdonképpen egy páratlanul szellemes színpadi játék, elegáns komédia vagy inkább csak egy pazar mulatság, melyben szétválaszthatatlanul összegabalyodik valóság és látszat, igazság és hazugság, élet és színház.

A bravúros remekművet Készeg László állítja színpadra, a dramaturg Enyedi Éva. A szereplőket Mészáros Ibolya, Mercs János, Takács Dániel, Gelányi Bence, Kiss Gergely Máté, Pálóczi Bence és Steuer Tibor keltik életre.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Játék a kastélyban olvasópróbájáról (Fotó: Csokonai Színház)