Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour világhírű darabjának különlegessége abban rejlik, hogy nem próbálják, nincs díszlete, jelmeze, sőt rendezője sem, és egy színész életében csak egyetlenegyszer játszhatja, hiszen a szöveget is csak ott helyben kapja meg. A Fehér nyuszi, vörös nyuszit úgy kell elképzelni, mint egy közös játékot az író, a színész és a közönség részvételével, ebből adódóan minden egyes előadás megismételhetetlen élmény. A darab először 2019 májusában mutatkozott be hazánkban Alföldi Róbert szereplésével, azóta viszont számos művész kapta már meg ezt az izgalmas feladatot. 

A közeljövőben két újabb színész teheti próbára improvizációs képességeit, ugyanis november 21-én a Jászai Mari-díjas Szinetár Dórát, december 17-én pedig a noÁr Mozgalom alapítóját, Molnár Áront láthatják majd az érdeklődők az Átrium színpadán, egyetlen alkalommal. Utóbbi esemény pedig még az átlagosnál is egyedibb lesz, ugyanis az előadáson és az azt követő pódiumbeszélgetésen részt vesz maga Nassim Soleimanpour és a darab korábbi előadói is. 

A beszélgetésre bárki beülhet, aki érvényes jeggyel rendelkezik a december 17-i műsorra vagy fel tud mutatni két korábbi alkalomra szóló Fehér nyuszi, vörös nyuszi belépőt. 

Kiemelt kép: Molnár Áron (Fotó: Bielik István/RTL Magyarország)