Ma ünnepli 35. születésnapját Molnár Áron színész, aktivista, a noÁr Mozgalom alapítója. 

Molnár Áron 1987. december 18-án született Újvidéken. Családjával – gyógytornász édesapjával és pszichológus édesanyjával – négy éves korában költöztek Magyarországra, majd otthonkeresésük végén Veszprémben állapodtak meg, itt végezte el az általános iskolát. Az érettségit már a fővárosi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban szerezte meg, ahol két osztálytársa (Farkas Dénes és Mohai Tamás) a főiskolára is követték. 2010-ben teljesítette a Színház- és Filmművészeti Egyetemet Gálffi László és Ács János osztályában, a gyakorlatát a Vígszínházban töltötte, amelynek 2010 és 2015 között a tagja volt.

Jelenet az Árvák című előadásból (fotó: Kállai-Tóth Anett)

Legelső szerepét Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabjában kapta, de eddigi színházi pályafutása során számos előadásban kamatoztatta már a tehetségét, legyen az a Rómeó és Júlia (Tybalt, 2011), a Hegedűs a háztetőn (Jászl), A dzsungel könyve (Sír Kán), A Cseresznyéskert (Lopahin), a Koldusopera (Ede) vagy a Kölcsönlakás (Alistair Spenlow). Jelenleg két műben is láthatja őt a közönség, Az ügynök halálában (Örkény István Színház) és az Árvákban (Marczibányi Téri Művelődési Központ). 

De a sokoldalú színész nemcsak a színpadon bizonyította rátermettségét, hanem a képernyőkön (Álarcos énekes, A mi kis falunk, Tóth János) és a mozikban (A Viszkis, BÚÉK, Seveled) is, legutoljára a Toxikomában alakította nagy sikerrel a fiatal Szabó Győzőt, a Hadikban pedig Gvadányi József bőrébe bújik. Gyakran hallhatjuk őt szinkronizálni is, ő szólaltatta meg többek között Steven Yeun-t a The Walking Dead sorozatban, Zac Efront az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitványban, Chris Prattet A LEGO kalandban és Freddie Highmore-t a Bates Motel szériában. Hangját a szinkronizálás mellett a zenélésben is kamatoztatja, tehetséges énekes és szövegíró. 

Kiemelt kép: Molnár Áron és Bányai Kelemen Barna a film egyik jelenetében (Fotó: Port.hu)

Művészi oldala mellett jelentős figyelmet szentel annak is, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelmi és társadalmi problémákra, a számos követővel rendelkező noÁr Mozgalom alapítójaként igyekszik odaállni minden fontos ügy mellé, rendszeresen szervez tüntetéseket és támogatásokat, szolidarítási koncerteket.

2013-ban Junior Prima-díjat kapott, majd 2014-ben a legjobb 30 év alatti színésznek választották a Pécsi Országos Színházi Találkozón. 2015-ben Soós Imre-díjjal, 2021-ben pedig Grup Yorum- és Arany Medál-díjakkal ismerték el. Isten éltesse még nagyon sokáig!

Kiemelt kép: Molnár Áron (Fotó: Marie Claire)