Február 4-ei kezdettel diákoknak szóló pályázatot hirdetett a Nemzeti Színház a tavaly októberben bemutatott Az ember tragédiája előadáshoz kapcsolódóan. A feladat elkészíteni egy rövid, 20-30 másodperc hosszúságú telefonos videót, melyen Madách Imre drámai költeményének egy-egy ütős sorát, szállóigévé vált mondatát jelenítik meg a diákok.

Az Ember küzdj, és bízva bízzál címet viselő pályázatra 13 és 23 év közötti diákok jelentkezését várják március 4-ig. A beérkezés sorrendjében minden beküldött videót feltöltenek a Nemzeti Színház Instagram-oldalára. A pályázatokat a teátrum művészeiből álló háromtagú zsűri, Schnell Ádám, Nagy Mari és Herczegh Péter értékeli.

Ács Eszter és Berettyán Sándor Az ember tragédiájában (fotó: Várady Nikolett)

Az első három helyezett, valamint a közönségdíjas értékes ajándékokat nyer, valamint mindegyikük kap egy páros tiszteletjegyet a Nemzeti Színház valamelyik, szabadon választott előadására. A teátrum emellett állja a nyertesek útiköltségét is. Az eredményhirdetés március 11-én lesz.

A videókat és a közönség szavazatait a tragedia@nemzetiszinhaz.hu email címre várják.

Nyeremények:

A közönségdíjas és a 3. helyezett nyereménye: 2 tiszteletjegy a színház repertoárjáról szabadon választott előadásra, Az ember tragédiája szállóigéjét tartalmazó 2 db vászon válltáska.

A 2. helyezett nyereménye: 2 tiszteletjegy a színház repertoárjáról szabadon választott előadásra, Az ember tragédiája szállóigéjét tartalmazó 2 db vászon válltáska, valamint exkluzív kulisszajárás Az ember tragédiája egyik szereplőjével.

Az 1. helyezett nyereménye: Egy Iphone 7 mobiltelefon, 2 tiszteletjegy a színház repertoárjáról szabadon választott előadásra, Az ember tragédiája szállóigéjét tartalmazó 2 db vászon válltáska.

Kiemelt kép: Pillanat Az ember tragédiája kisfilmjének forgatásakor (fotó: Eöri Szabó Zsolt)