A Trafó Gondolat Generátor műhelye pályázatot hirdet a Ballet Rambert és Sadler’s Wells-Lloyd Newson (DV8): Enter Achilles című előadása kapcsán.

A pályázat témája a férfi, vagyis az alfa, egész pontosan az, hogy mitől gondolunk ma valakit férfinak. A résztvevőknek olyan digitális formában elküldhető, szabad stílusú képet (fotó, grafika, poszter, illusztráció stb.) kell készítenie, amellyel válaszolni tudnak a kérdésekre: ki dönti el, hogy mi férfias? Vannak kötelező viselkedésminták, és ha vannak mik ezek, és miért ezek azok? Mi tesz valakit férfivá? A teste? A szokásai? Mit kezdjünk a szerepvállalásokkal? Ezekből a kérdésekből inspirálódva várja a Trafó a pályaműveket április 18-án éjfélig a gondolatgenerator@trafo.hu email címre. (A tárgyba „ALFA-pályázat” kerüljön.) A kiírásra kortól, nemtől és előképzettség nélkül lehet egyénileg, de akár csapatban is jelentkezni, egyenként maximum 2 pályaművel. A képeket 4 tagú zsűri fogja értékelni: Veiszer Alinda televíziós szerkesztő-műsorvezető és újságíró, Turai Katalin Ráhel szociológus és gender-kutató, Dömölky Dániel fotográfus és vizuális művész és Mélyi József művészettörténész és kritikus.

A nyertes alkotások kiállításra kerülnek a Lámpás, a Három Holló, a Kelet Kávézó és Galéria, a Mika Tivadar Mulató, valamint a Rácskert falain, illetve megjelennek a Trafó csatornáin és Kávézójában. Továbbá beküldőik Trafó-jegyekkel gazdagodnak, az első három helyezett pedig egy Kolorádó bérletet, egy Budapest Makery élményfőzés-utalványt és egy páros Aquaworld belépőt nyer.

A további részletekről a Trafó Facebook oldalán lehet olvasni.

Kiemelt kép: Az Alfa pályázat plakátja (fotó: Hugo Glendinning)