Miniévadot tart szeptember első két hetében a nagyváradi Szigligeti Színház, amelynek három társulata (Szigligeti Társulat, a Lilliput Társulat és a Nagyvárad Táncegyüttes) színre viszi a 2020/2021-es évadban bemutatott valamennyi új produkcióját – közölte hétfőn a teátrum. A programok között bábjáték, prózai előadás, musical és kabaré is szerepel.

 A 2021-es miniévad három szabadtéri előadással kezdődik. Szeptember 1-jén az elmúlt évad legnagyobb közönségsikerét arató, Valahol Európában című musicalt láthatják az érdeklődők a Nagyváradi Vár színpadán. Szeptember 4-én ugyanezen a helyszínen játsszák a Szigligeti Társulat Főnixterv című, improvizációkra épített előadását is. Szeptember 5-én pedig  A tigris című ál-dokumentumszínházi vígjátékot tekinthetik meg a nézők a Bodega Kávéházban.

A legkisebbekre is gondolva szeptember 8-án a János vitéz című táncszínházi mesejátékkal folytatódik az eseménysorozat, melyet szeptember 9-én a Nagyvárad Táncegyüttes Vuk című családi táncszínházi előadása követ.

 Szeptember 10-én Madách Imre Az ember tragédiája című művének az átiratát láthatják a nézők az Árkádia Színpadon, szeptember 11-én pedig William Shakespeare leghíresebb drámáját, a Hamletet. Szeptember 12-én a Lilliput Társulat tűzi műsorára A négyballábas kisegér című bábelőadást.  

A miniévadot a 2020-as év szilveszterén bemutatott Kabaré 120 című előadás zárja, amelyet követően átadják a társulati díjakat.

Kiemelt kép: Jelenet a Valahol Európában című előadásból (Fotó: A Szigligeti Színház honlapja)