Február 16-án 21 órakor A Noszty fiú esete Tóth Marival című zenés színjátékot láthatjuk az M5 csatornán.

Mikszáth Kálmán híres regényét az Újszínház művészei keltették életre a színpadon 2015-ben. A Noszty fiú esete Tóth Marival egy igaz történeten alapuló társadalmi szatíra, amely kiváló képet fest saját koráról, illetve az abban élő emberekről. A regényt egy 1900-as évek elején megjelent újságcikk ihlette, amely egy kudarcba fulladt lányszöktetésről számolt be: egy elszegényedett nemesifjú próbálta megszöktetni a gazdag polgárlányt, ám a lány apjának végül sikerült megakadályozni az érdekházasságot.

A teátrum weboldalán így foglalja össze a színdarabot: „Az Újszínház Vass György rendezésében viszi színre a történetet. Az egyes színek csodálatosan visszaadják a századfordulós idők hangulatát és társadalmi berendezkedését. A nagyérdemű úgy érezheti, belecsöppent az akkori Magyarország világába, így könnyedén azonosul a történet szereplőivel, akiket – ahogy a rendező, Vass György mondja – nem lehet nem szeretni.”

Szereplők: Almási Sándor, Bálizs, Csurka László, Fazekas Zsuzsa, Ifj. Jászai László, Incze József, Incze Máté, Jánosi Dávid, Kökényessy Ági, Lux Ádám, Mihályi Győző, Nagy Zoltán, Pikali Gerda, Szabó Zsuzsa, Szakács Tibor, Szanitter Dávid, Szarvas Attila, Szilvási Judit és Tóth Tamás.

Kiemelt kép: Részlet A Noszty fiú esete Tóth Marival című darabból (Fotó: Est.hu)