Miklósa Erika mindössze 19 évesen debütált az Erkel Színházban A varázsfuvola Papagenájaként, mellyel ő lett a Magyar Állami Operaház történetének legfiatalabban szerződtetett énekes szólistája. Ugyancsak Mozart daljátékából származik a védjegyévé vált Éj királynője szerepe, ami meghozta számára a világhírt, és amitől öt évvel ezelőtt, szintén egy jubileumi gálán búcsúzott el szintén az Erkel Színházban.

A tavaly a Halhatatlanok Társulatába is beválasztott énekművész pályafutását azonban számos további emlékezetes alakítás is gazdagítja: volt Konstanze (Szöktetés a szerájból), Gilda (Rigoletto), Norina (Don Pasquale), Frasquita (Carmen) és Adél (A denevér), énekelte a Lakmé és a Lammermoori Lucia címszerepeit is.

Miklósa Erika jubileumi gáláján olyan kiváló operaházi partnerekkel közösen eleveníti fel az említett művek egy-egy részletét, mint Gál Erika, Haja Zsolt, Horváth István, Kálmándy Mihály, Komlósi Ildikó, Kovács István, Kun Ágnes Anna, László Boldizsár, Megyesi Zoltán, Rácz Rita, Sándor Csaba, Schöck Atala, Szappanos Tibor, Szegedi Csaba, Szerekován János és Wiedemann Bernadett.

Miklósa30 című ünnepi gálakoncert  március 27-én 20 órától lesz látható az Opera Otthonra online fizetős szolgáltatásában. A járványügyi korlátozásokra tekintettel az előadás zongorakísérettel valósul meg Tóth Sámuel Csaba közreműködésével, vezényel Kesselyák Gergely. Az est rendezője Aczél András, a műsort Ókovács Szilveszter vezeti.

Kiemelt kép: Miklósa Erika (Fotó: Nagy Attila)