Tiszeker Dániel legutóbb tavaly jelentkezett a Nagykarácsony című romantikus komédiával, amelynek Lévai Balázs (#Sohavégetnemérős) volt az egyik producere. A két filmes legújabb projektje a Nyugati nyaralás című nosztalgikus vígjáték, amelyet társrendezőként jegyeznek.

A film története Magyarországon játszódik a ’80-as években, a középpontban egy ügyes veszprémi autószerelővel, Maurer Gyurival (Mészáros Máté), aki a pártvezetők verdáit is kipofozza, ha kell. A férfinak van felesége és két gyermeke is, és már alig várják, hogy nyaralni mehessenek a Riviérára, ám a négy útlevélből csak három érkezett meg, ezért az elmés szaki cselhez folyamodik: kölcsönveszi egy disszidens nála hagyott kocsiját, és nyugatról érkező turistáknak adják ki magukat, akik luxusban szeretnének pihenni a Balatonnál. Csakhogy a kölcsönvett autócsodából komoly gondok születnek. 

A forgatókönyvet Tasnádi István (Terápia, MEMO) írta, az operatőr Pataki Ádám (Nagykarácsony, Mintaapák), a vágó Mezei Áron (Éden, Nyitva). A főbb szerepekben Mészáros Mátét (Hotel Margaret, Hét kis véletlen), Pokorny Liát (Beugró, Poligamy) és Szőke Abigélt (Akik maradtak, A besúgó) láthatjuk, de felbukkan a filmben többek között Patkós Márton (Napszállta, A besúgó), Orosz Ákos (Kilakoltatás, Örök tél), Ötvös András (Becsúszó szerelem, Isteni műszak), Szervét Tibor (Valami Amerika, Csak színház és más semmi) és Péterfy Bori (Kilakoltatás, Nyitva) is. A Nyugati nyaralás várhatóan szeptember 15-én kerül a hazai mozikba a Fórum Hungary forgalmazásában. 

Kiemelt kép: Jelenet a Nyugati nyaralás című filmből (Fotó: Fórum Hungary)