A Budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MoMe) és a Bukaresti Képzőművészeti Egyetem (UNArte) vesznek részt a  Mester és tanítvány – művészet és design-víziók a kortárs textilművészeti képzésben című kiállításon.

2008 óta dr. Orbán Anna-Mária egyetemi lektor vezetésével már több hallgató is részt vett ezen a rangos kiállításon, ahol a műveket magasan képzett és szakavatott zsűri választja ki, illetve kiemelt szerephez jut a generációtól generációra tartó szakmai ív bemutatása is. Ily módon a közönség megismerheti a témavezetők és a diákok változatos művészi megközelítéseit, a tárlat ugyanakkor rávilágít a kortárs szakképzés minőségére és szükségességére. A kiállítás gobelineket, nyomtatott dekorációs paneleket, valamint a tanulmányi évek alatt készült nyomatokat / textileket és portfólió-válogatásokat sorakoztat fel.

A MoMe részéről kiállító tanárok: Harmati Hedvig, Bényei Tünde, Bráda Judit, Simándi-Kövér Annamária, Szűcs Edit. Az UNArte részéről kiállító romániai diákok (néhányan már diplomások): Diaconu Maria, Diaconu Rodica, Oana Capotă, Denisa Cristescu, Costea Alexandra, Neagu Andreea Șercăianu Ramona, Diana Diaconescu, Luana Năstase. A kiállítás kurátorai: dr. Orbán Anna-Mária – UNArte, Bukarest és dla. prof. Harmati Hedvig – MoMe, Budapest.

A kiállításmegnyitóra augusztus 24-én, 19 órakor kerül sor, maga a kiállítás augusztus 25-tól szeptember  15-ig, hétfőtől péntekig, 10 és 17 óra között látogatható a Budapesti RKI kiállítótermeiben, az Izsó utca 5. szám alatt, ingyenesen.

Kiemelt kép: A kiállítás plakátja (Forrás:Budapesti Román Kulturális Intézet – ICR Budapesta, Facebook)