Csaknem háromezer magyarországi óvoda polcaira kerülhet fel a Dirk Rossmann-nak, a Rossmann alapító-tulajdonosának mesekönyve, amely a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet. A drogérialánc szívügye a fenntarthatóság, az erről szóló edukációban pedig kiemelt szerepet szán a legkisebbeknek, éppen ezért a vállalat idén a mesekönyveket, eljuttatja a hazai intézményekbe.

A Rossmann Magyarország közel háromezer óvodai nevelést is folytató intézmény számára ajánlott fel egy-egy példányt Dirk Rossmann első mesekönyvéből. A könyv kifejezetten a legkisebb korosztály számára készült, hogy útmutatóul szolgáljon a fenntartható életmódhoz. A Tintoretto és barátai című edukációs mese olyan témákra hívja fel a figyelmet, mint a fenntarthatóság, a környezetvédelem vagy a klímaváltozás, amelyek a vállalat számára is kiemelten fontos területek. A könyv karakterein keresztül a gyerekek megtapasztalhatják, hogyan válhatnak ők maguk is felelős fogyasztóvá, és milyen lépéseket tehetnek a hétköznapokban a környezetvédelemért. A német bestsellerszerző első gyerekkönyvét Nádori Lídia fordította magyarra, a meséket pedig Pásztohy Panka illusztrációi egészítik ki. „Bízunk benne, hogy a mese öröme mellett a gyerekek a nevelőkkel közösen beszélgetnek is a könyvben feldolgozott témákról, hiszen a mű célja, hogy fejlessze a kicsik empátiáját és már kiskortól kezdve beléjük ültesse a tudatosságot, amely elengedhetetlen a jövő generációinak jólétéhez” – mondta el Németh Kornél, a Rossmann ügyvezető igazgatója.

A könyvhöz kapcsolódóan a Rossmann „Légy zöld szuperhős!” címmel rajzpályázatot is hirdetett, amely keretében arra kérik a 3-14 év közötti gyerekeket, hogy rajzokkal mutassák meg, hogyan lehet óvni a környezetet, és mit tesznek ők maguk a környezetvédelemért. Az idén 30 éves Rossmann 30 nyereménnyel jutalmazza a legjobb alkotásokat: a gyerekek a nyíregyházi Sóstó-Zoo Ócenáriumba, a Fővárosi Állat-és Növénykertbe és a Tropicarium cápás állatkertjébe nyerhetnek családi belépőt.  Emellett minden nyertes megkapja a fent említett mesekönyv egy példányát, továbbá egy festő-színező rajzkészlettel és egy saját márkás ajándékcsomaggal is meglepik őket. A pályázatokat a Rossman oldalán kialakított felületen várják 2023. augusztus 31-ig.

Kiemelt kép: Pásztohy Panka illusztrációja a Tintoretto és barátai című kötethez