Június 14-én és 15-én két előadással érkezik az egri Harlekin Bábszínház Budapestre, a Pinceszínházba, ahová délelőtt és délután is várják a kicsiket. 

Június 14-én az Éry-Kovács András által népi mondókák és gyermekversek alapján összeállított Hinta-palinta lesz látható. A játszótér rejtelmes zugaiban elszaporodtak a hintalovak: csodálatos termetűek és rakoncátlanok. Csak a gyermeki játékos lélek képes megszelídíteni őket. Hannaflóra (Szabados Böbe) és Árminka (Sóvári Csaba) csatára hívja a lovakat, ki a legbátrabb és ki tud lóháton a legszebben énekelni. Akinek kedve van, részt vehet a játékban, és végig hallgathatja a magyar költészet legszebb gyermekverseit.

Másnap Boribon és Annipanni szórakoztatja a kicsiket: az előadás a Boribon és Annipanni, a Boribon autózik, a Boribon és a hét lufi, a Jó éjszakát, Annipanni és a Boribon cicája című mesék alapján készült. A világban minden mennyiségben léteznek mackók: apró, gombszemű alvós plüssök, nagymamától örökölt kopott bundások, csacsi, öreg medvék, örökmozgó brummogók; sokfélék. Egy a közös bennük: ölelgetni, dédelgetni, szeretni való, lélekkel telített játékfigurák. Vagy inkább esendő, bájos gyermekek? Ki tudja. Ezek is, azok is. Miként Marék Veronika örökké szeretni való mackója, Boribon, aki kilép a könyvlapokról Annipannival és a többi barátjával együtt, hogy gyerekszoba illattal töltse be a színház nézőterét. A történet bájos szereplőit Szabados Böbe, Bábinszki Ágnes és Sóvári Csaba kelti életre, az előadás rendezője Szűcs Réka. 

Kiemelt kép: Jelenetkép a Hinta-palinta című előadásból (Fotó: Harlekin Bábszínház)