Március 10-én Megyesi Schwartz Lúcia és Bátki Fazekas Zoltán válogatnak kedvenc operáikból a MaszkaBálban. A 20 órától online megtekinthető műsorukban Händel, Mozart, Bellini, Erkel és Boieldieu művei csendülnek fel.

Megyesi Schwartz Lúcia mezzoszoprán Szegeden kezdte tanulmányait, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta, 1997-ben pedig a Stuttgarti Zeneművészeti Főiskolán szerezte meg harmadik diplomáját. A Magyar Állami Operaházban 1994-ben mutatkozott be, repertoárja barokk művektől kortárs szerzeményekig terjed, de gyakran hallható oratóriumok szólistájaként is. Részt vett több európai koncertturnén és nemzetközi operaprodukcióban, Philadelphiában pedig a Hamupipőke címszerepét is elénekelhette. Bátki Fazekas Zoltán bariton 1997-ben végzett a Zeneakadémia opera szakán. 1991-től 2007-ig a Szegedi Nemzeti Színház tagja, valamint nyolc évadon keresztül szerepelt a Debreceni Csokonai Színházban. Vendégszerepelt a Pécsi Nemzeti Színházban, a Győri Nemzeti Színházban és a Miskolci Nemzeti Színházban. Az Operában 1997-ben láthatta először a közönség Ceprano gróf (Rigoletto) szerepében, repertoárján előkelő helyet foglalnak el Mozart és Donizetti művei, valamint a 20. századi operairodalom számos alkotása. Jelentősebb külföldi szereplései Hollandiában, Németországban, Ausztriában, Lengyelországban voltak, de fellépett az USA-ban is. Az Artisjus díjas művész operaénekesi pályája mellett költő, dalszerző és magánénektanár.

Az est művészeti vezetője Tóth Erika, zongorán Jean Klára működik közre, a műsorvezető Gyüdi Melitta lesz. A MaszkaBál március 10-i adásában elhangzik többek között a Julius Caesarból Kleopátra áriája a III. felvonásból („Piangerò la sorte mia”), A varázsfuvolából Papageno áriája a II. felvonásból („Ein Mädchen oder Weibchen wünscht Papageno sich”), a Benyovszky Móric, avagy a kamcsatkai száműzöttekből Stefanov áriája („Venez, venez”), a Don Giovanniból Leporello áriája az I. felvonásból („Madamina, il catalogo è questo”), az Adelson és Salviniből Nelly áriája az I. felvonásból („Dopo l’oscuro nembo”) vagy a Bánk bánból Petúr bordala az I. felvonásból („Ha férfi lelkedet egy hölgyre föltevéd”).

Kiemelt kép forrása: Operaház Facebook oldala