A Kultkikötő idén is rengeteg meglepetést tartogat a minőségi kikapcsolódás kedvelőinek a Balaton északi és déli partján. 2024-ben is nem mindennapi repertoárral készülnek a szervezők: koncertek, zenés és prózai színházi előadások, kiállítások, valamint gyerekeknek szóló produkciók is várják a közönséget.

A színházi műsor idén is igen sokszínű lesz: éppúgy tartalmaz nagyszínpadi előadást, mint néhány szereplős kamaradarabot, zenés színházi produkciót vagy éppen életrajzi stand up estet. Többek között Hernádi Judit, Kern András, Schell Judit, Szervét Tibor, Bezerédi Zoltán, Mertz Tibor, Rezes Judit, Szabó Győző, Hevér Gábor és Parti Nóra is színpadra lép olyan közkedvelt előadásokban, mint a Kalamazoo, a Szeretetkert, a Maggi és Lillemor, a Loveshake – Az élet összeráz vagy épp az Ágyban párban. A Pannon Várszínház két népszerű zenés színházi előadással képviselteti magát: A Pál utcai fiúk Molnár Ferenc örökérvényű történetét meséli el, Dés László és Geszti Péter népszerű zenéjével kísérve, az Omega: Égi vándor pedig a legendás magyar zenekar legnagyobb slágereit idézi a színpadra. A Veres 1 Színház Szép nyári nap című Neoton-musicalje humorral és iróniával átszőve repíti a ’70-es évek építőtáborainak világába a közönséget. Mucsi Zoltán és Grecsó Krisztián egy-egy különleges stand up esttel, Mácsai Pál, Máté Gábor és Lukács Miklós egy Örkény István és Esterházy Péter írásaiból készült esttel, míg Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós a Kártyajáték című közös produkcióval érkezik a Balaton partjára.

A zene kedvelői több műfajból is válogathatnak: fellép a Budapest Bár, A GRUND – vígszínházi fiúzenekar, a nyarat pedig a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze, Charlie zárja augusztus 24-én Charlie 77 című koncertjével.

Kiemelt kép: Kultkikötő amfiteátrum (Fotó: Lettner Kriszta)