Február 25-én, online gála keretében adták át a Highlights of Hungary idei díjait: a kezdeményezés szervezői kategóriák nélkül gyűjtötték egybe hazánk leginspirálóbb történeteit, az átadón a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén ismerték el a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményt nyújtó alkotókat.

Idén is tíz nagykövet, illetve a Highlights of Hungary csapatának (Böszörményi-Nagy Gergő, a Design Terminál és Brain Bar alapítója, Oláh Zsanett, a Highlights of Hungary Nonprofit Kft. ügyvezetője és Remete Tibor, a Highlights of Hungary alapítója) jelölései alapján lehetett bekerülni az 55 versenyző közé, akik közül két abszolút győztes került ki:

A Nagyköveti díjat Gulácsi Erika érdemelte ki, aki Szalatnak polgármestereként olyan programok indításán dolgozott, amelyek nemcsak értékteremtők a helyi közösség számára, hanem plusz bevételhez is juttatják a Baranya megyei községben élőket. A Közönségdíjat – amelyre közel hatvannyolcezer szavazat érkezett – az Országos Mentőszolgálat érdemelte ki erőn felüli teljesítményéért, amelyet a koronavírus-járvány kezdete óta nyújtanak, így a Highlights of Hungary kétmillió forintos fődíját is ők kapták.

Díjazottak lettek továbbá: a Felelős Gasztrohős Alapítvány (KPMG Hungary – Fenntarthatósági különdíj), a Hosszúlépés. Járunk? Wonder Women Budapest projektje (GLAMOUR Hungary – Különdíj), a Munch.hu (Családokért felelős tárca nélküli miniszter Fiatalokért felelős helyettes államtitkárság – Különdíj) és az Eperfa játék (Forbes Magyarország – Különdíj). Elismerést kaptak: a Nemakarokbeleszólni, a Tanulom Magam, az Örökbe fogadok egy ovit, az ÖMKi – Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet, a Segítség.ma, a Pizza Manufaktura, a Vates, a Réel Chocolate és a Vagy Megyei Szakosított Otthon is.

Kiemelt kép: A Highlights of Hungary mentorai és zsűrije (Fotó: a Highlights of Hungary Facebook oldala)