Szeptember 17-én Oláh Sándor jövőkutató előadásával és a Nemes Nagy Ágnes Szakgimnázium tanulóinak interaktív műsorával kezdődik az idei Eleven Ősz Fesztivál. A kulturális és összművészeti programokra szeptember 23-án és 24-én kerül sor Budapesten a Bartók Béla út különböző helyszínein. A műsorkínálatban zenei, táncos, kézműves, önismereti, stand-up és összművészeti előadások szerepelnek.

Az 1 Művész 1 Porta nevű kezdeményezés évről évre a kortárs művészetek bemutatását helyezi a fókuszba. A Tóth Andrej Art hekk-Jónás című szabadtéri kiállítása a Gárdonyi téren tekinthető meg, míg a Tajvani ízkalandozás nevű fotókiállítást a B29 Galériában láthatják majd az érdeklődők. A Magyar Makettezőkért Egyesületben Póka György festőművész alkotásai kerülnek bemutatásra Save the Art címmel. Marcus Goldson Budapesti életképek elnevezésű kiállítása a BBB KultPontban nyílik meg, Oláh Gábor Az én kis-nagy világom címet viselő fotókiállítása pedig a HungaryL!ve Stúdióban lesz elérhető. A Faur Zsófi Galériában Bartl József életmű-, a K.A.S. Galériában Lovas Ilona emlékkiállítása kerül megrendezésre. A Kornél galéria, bolt és kávézóban ékszerkiállítást nézhetünk meg, a Bartók Béla Boulevard Kapualj galériában pedig Mika Edit gondozásában nyílik tárlat Házunk története – régi képek, családi fotók címmel. A Fári Galériában Vészabó Noémi festményei lesznek láthatóak, akinek munkásságát Olaszországban International Leonardo da Vinci Prize kitüntetéssel ismerték el. Az Enter Bárban a Blooming Mind Tattoo című kiállítás nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt videojáték és képregény tematikájú művekből.

Zenei programokban sem lesz hiány: a Gellért téren fellép a The 02s indie rock együttes, a MikeMicrodose fúziós csapat pedig utcazenei hangulatot varázsol a hallgatók elé. A Nehézlemez Műhely a garázs-rock és blueszenei hangulatról gondoskodik a Gárdonyi téren, a K.A.S. Galériában pedig a Cedric ad gitárkoncertet. A latin zenék kedvelői meghallgathatják a Canciones Latinast a Mitziben, és a Marching Jazz Band Gárdonyi térről induló koncertjét. A gyerekekről sem feledkeztek el a szervezők, ők a Ludas Matyi előadást nézhetik meg a Hadik Ház udvarában, a Zenekuckó pedig interaktív zenés gyerekprogrammal várja a családokat a BBB KultPontban.

Kiemelt kép: Bartók Béla út 36-38. (Fotó: Major Kata)