A mai nap nem csak azért fontos a Deszkavízió szerkesztősége számára, mert március 27-én a világon mindenhol a színházat ünneplik, ez a vasárnap nekünk most attól különleges, mert végre megmutathatjuk nektek, hogy min dolgozunk hosszú hónapok óta: egy időben a cikk megjelenésével megújult a Deszkavízió is.

Indulásunk óta számos fejlesztést láthattatok már, de ekkorát korábban nem mertünk még álmodni, most azonban eljött a terjeszkedés ideje. 2017 óta dedikáltan a színházról szólt az életünk, ám az utóbbi hetekben láthattátok, hogy egyre több műfaj jelent meg az oldalon: először beolvasztottuk a Műsorvíziót, a filmes-sorozatos cikkeink is a Deszkavízión kezdtek el megjelenni. Ehhez társultak a kultúra különböző területeit érintő híreink, amelyeknél folyamatosan figyeltük, hogy hogyan reagáltok rájuk, szeretitek-e, hogy ki-kikacsintunk Thália szentélyének ajtaján. Így alakult ki az a műfaji paletta, amelynek színfoltjai a jövőben sokkal markánsabb szerepet kapnak majd nálunk – nemcsak a tartalomban, hanem a designban is. És hogy mik ezek? A színház és a mozgókép mellé megérkezett a tánc, az opera, a zene, a képzőművészet és a könyv is.

Miért szántuk rá magunkat a bővítésre? Mert amellett, hogy a csapat minden tagját a színház szeretete köti össze, erről tudunk és szeretünk leginkább fogalmazni, azt is be kell vallanunk, hogy más kulturális területekért is szenvedélyesen rajongunk. Van olyan szerkesztőnk, akinek a zsebéből mindig egy skandináv krimi lóg ki, olyan fotósunk, aki egyébként egy profi táncegyüttes tagja, és olyan kollégánk is, aki a képzőművészet varázsvilágában él. Egy ilyen mindenre nyitott, a kultúra különböző szegmenseire folyamatosan kíváncsi szerkesztőség vétek lenne, ha nem kapna teret a folyamatos fejlődésre, amelynek kibontakozásához a Deszkavízió a lehető legjobb táptalaj. 

Nem csak tartalmi változásokra kell számítanotok a jövőben, megújítjuk a működési struktúránkat is. Eddig minden hírünk felületet kapott a Facebook oldalunkon is, ami óriási szervezési munkát és jelenlétet követelt meg tőlünk. Úgy döntöttünk, hogy ezt az energiát az írásra fordítjuk mostantól, így a cikkeinket mától itt, a weboldalon kell keresnetek elsősorban, a Facebookon csak néhány kiemelt tartalom fog megjelenni. Ez nem azt jelenti, hogy kevesebb témával fogunk foglalkozni, sőt… nem leszünk idősávokhoz kötve, nem maximáljuk a napi megjelenéseket, így lesz módunk a lehető leggyorsabban beszámolni a kulturális szcéna történéseiről. Mindről. Mert a számos újítás mellett egy dolog továbbra is állandó marad: mindannyian azt valljuk, hogy a kultúrának nincsenek oldalai, csak és kizárólag értékei.

Mi ma, és minden egyes napon a szerkesztőségben dolgozva ezeket az értékeket ünnepeljük, magát a kultúrát, annak minden egyes területét, és hálásak vagyunk nektek azért a figyelemért, amellyel ti ezt évek óta követitek. Bízunk benne, hogy az újragondolt Deszkavízióban még több örömötöket lelitek majd, mindannyiunk nevében ígérhetem, hogy mi továbbra is mindent meg fogunk tenni ezért!

Malik Andrea
Alapító-főszerkesztő

Kiemelt kép: A Deszkavízió szerkesztősége (Fotó: Rencz Norbert)