Megújult formában tér vissza a Judafest: a JCC Budapest – Bálint Ház 12. alkalommal rendezi meg a zsidó közösség éves ünnepét, ezúttal egy hatalmas piknik keretében, a város közepén.

Szeptember 10-én egy napra átváltozik a Madách tér: a szürke betont fű, a parkoló autókat padok és babzsákok váltják fel, a teret fák szegélyezik. Az eseményen pedig olyan neves művészek és közéleti személyek lépnek fel, mint Dés László, Dés András, Parti-Nagy Lajos, Závada Péter, a Parno Graszt zenekar és Moser Ádám, az Itt és Most Társulat Mérő Lászlóval, de látható lesz a Kaláka együttes gyerekműsora is. De nemcsak a tér kel új életre, a Rumbach Zsinagógában is lesznek kihelyezett programok, workshopok, beszélgetések illetve a VII. kerületi zsidó tematikájú séták sem maradnak ki.

Az idei év ráadásul Budapest jubileumi születésnapja, így a fesztivál a Budapest 150 rendezvénysoroza részeként kerül megrendezésre, hogy közösen ünnepeljék a zsidó Budapestet. A születésnap alkalmából a Rumbach Zsinagógát a fesztivál látogatóinak kedvezményes belépőjeggyel teszik láthatóvá, de a nap legfontosabb résztvevői még mindig a zsidó szervezetek lesznek, mert ahogy mindig, most is ez az év legnagyobb találkozási pontja köztük.

A rendezvényre kicsiket és nagyokat is várnak reggel 10 órától 21 óráig a Madách téren. A pontos programról és a fellépőkről a fesztivál honlapján lehet olvasni.