December 7-én, pénteken este mutatják be a Jurányi Házban Kurta Niké és Tési Dóra STAFÉTA-nyertes előadását, a Dobozt. A megtörtént esetet feldolgozó darab egy apáról, egy anyáról és három kamaszfiúról szól. A helyszín egy apró lakás, ami a fiúk számára mégis a világot jelenti, ugyanis még sosem lépték át a küszöbét. Arccal a televízió felé, néhány videokazetta társaságában nőttek fel, és nem tudják, hogy amit látnak, nem a valóság.

Meddig működhet egy rendszer, amelynek egyik pillére a hazugság, másik a szeretet? Ki lehet lépni egy ilyen világból? Vagy van, amikor már túl késő? Ezekre a kérdésekre keresik az alkotók a választ. A dramaturg Kurta Niké és Tési Dóra voltak, az előadás rendezője Varsányi Péter, a főbb szerepekben a Katona József Színház színművésze, Bán János és mások mellett Fehér Balázs Benő is látható lesz.

Szereplők: Bán János (Oszkár), Vasvári Emese (Sára), Fehér Balázs Benő (Ruben), Fehér András (Holger), Kovács Domokos (Egill)
Alkotók: Bobor Ági (látványtervező), Illés Haibo és Vermes Nóri (a látványtervező munkatársai), Vranik Krisztián (sound artist), Almási Tamás (fénytervező), Tasnádi Bence (közreműködő), Nagy Gergő (plakáttervező), Boznánszky Anna (rendezőasszisztens), Kurta Niké és Tési Dóra (dramaturgok), Varsányi Péter (rendező)
Bemutató: december 7., 20.00 – Jurányi Ház

Az előadás plakátja (fotó: Nagy Gergő)

Kiemelt kép: Az előadás plakátjának részlete (fotó: Nagy Gergő)