A Thália Színházban megtartották az Álmomban megcsaltál című Feydeau-darab olvasópróbáját, a bohózatot Kelemen József rendezi.

A történet napjainkban játszódik a Francia Riviérán, ahol egy gondtalan boldogságban élő házaspár életébe csöppenünk bele. Angéle – első férje után milliomossá vált, rendkívül vonzó, érzéki nő – és Marc – öntelt, magabiztos tévéshow-sztár, ismert celeb – élete egészen álomszerű. Épp tengeri panorámás luxusvillájuk okosotthonná alakításának utolsó simításainál tartanak, hogy életük még tökéletesebbé válhasson, amikor Angéle azt álmodja, hogy férje megcsalja. Felébred benne a féltékenység zöld szemű szörnye, arra késztetve, hogy kicsit jobban utánanézzen Marc dolgainak, akinek lehet, hogy van is takargatnivalója. A bonyodalmakat tetézik Bonneau, a ravasz építési vállalkozó és Moraru, a román vendégmunkás, villanyszerelő, akik épp a telefonról irányítható otthonban „működés közben” próbálják a felmerülő problémákat orvosolni. Továbbá feltűnik Simon is – Angéle első férjének barátja –, aki most érkezik haza Kínából, és aki reménytelenül szerelmes az asszonyba… Használ a kapcsolatnak a féltékenység? Árt a kapcsolatnak a megcsalás? El lehet menni a „nagy Ő” mellett? Kétszer is?

Feydeau bohózatát Hamvai Kornél a mai korba helyezte át, így a történetet XXI. századi, luxus környezetbe átültetve ismerjük meg, teljesen mai figurákkal. „Az eredeti darabot 1892-ben, Párizsban mutatták be, Budapesten először rögtön öt évre rá, 1897-ben. Az eredeti Feydeau-nál folyamatos szerelmi kavalkád van, üldözik egymást a szereplők: a féltékenység, megcsalás, hűtlenség, bosszúállás, a másik birtoklása jellemzi őket, vagyis egy szeretet nélküli párkapcsolatban él mindenki. Kornél azt mondta, hogy nehezítsük meg az életüket: ez a két ember – Angéle és Marc – szeresse egymást, éljenek boldogan együtt, de emellett legyen jelen a hűtlenség, a másik leigázásának a szándéka. Mitől van ez a folyamatos űzettetés, miért keres az ember a párja mellett másvalakit?” – foglalta össze röviden a gondolatait Kelemen József, a rendező.

A bohózat szereplőit Gubás Gabi, Csőre Gábor, Zayzon Zsolt, Vida Péter, Tóth Eszter, Nagy Viktor és Tamási Zoltán kelti majd életre. A bemutató tervezett időpontja március 27.

Kiemelt kép: Kelemen József (fotó: Thália Színház)