Alig pár hete mutatta be a Vígszínház A vándorkutyát, a Bíborszigetet és A diktátort, máris megkezdték a következő premierek próbáit. A teátrum közönsége ismét három helyszínen láthat majd új előadásokat, ugyanis decemberben a nagyszínpadon a Liliom, a Pestiben a John Gabriel Borkman, a Házin pedig a Kozmikus magány bemutatóira kerül sor.

Fábián Péter, Benkó Bence és Király Dániel – Kozmikus magány

Házi Színpad, ősbemutató: december 5.

A vándorkutya után ismét egy ősbemutatóra kerül sor a Házi Színpadon. A k2 társulat fiatal alkotóinak új, a Vígszínház számára írt darabjából készítenek előadást, melyet a színház fiatal színművésze, Király Dániel állít színpadra, akinek ez lesz az első rendezése. Mitől válhat élhetővé a közösség számára egy élhetetlen bolygó? Erre a kérdésre keresik a választ ebben a zenével teli sci-fi előadásban. A főbb szerepeket Szántó Balázs, Ember Márk, Csiby Gergely, Piti Emőke és Gilicze Márta alakítják.

Fotók az olvasópróbáról

Kép 1 / 4

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Henrik Ibsen – John Gabriel Borkman

Pesti Színház, bemutató: december 14.

1896-ban nyitotta meg kapuit a Vígszínház, ugyanebben az évben írta meg Henrik Ibsen, a drámairodalom talán legismertebb alkotója John Gabriel Borkman című művét. A korrupt, önző bankár, Borkman számára a pénz minden természeti erő mozgatója, bukása utána azonban áldozatként viselkedik, és azért, hogy visszaszerezhesse egykori megbecsülését, pozícióját és nevét, átgázol szerettein, barátain.

Ibsen darabjából Valló Péter rendez előadást, a címszereplőt Hegedűs D. Géza alakítja, a további szerepekben Hegyi Barbara, Börcsök Enikő, Lukács Sándor, Vecsei H. Miklós és Balázsovits Edit lesz látható.

Fotók az olvasópróbáról

Kép 1 / 4

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Molnár Ferenc – Liliom

Nagyszínpad, bemutató: december 15.

A Vígszínház egykori házi szerzője, a drámaíróként és haditudósítóként is dolgozó Molnár Ferenc újabb népszerű színdarabját tűzik műsorra. A Liliom ősbemutatója 1909 telén volt a Vígszínházban, de megbukott, ám tíz évvel később, a teátrumhoz 1912-ben szerződött Csortos Gyulával a címszerepben átütő siker lett. A Liliomot bemutatták a Broadwayn-en, Londonban, Orson Welles rádiójátékot rendezett belőle, Carousel címmel pedig elkészült a darab musicalváltozata Amerikában.

Molnár Ferenc ezen darabja Liliom, a körhintás, és Julika, a cselédlány szívszorító szerelmi története. Az előadás rendezője ifj. Vidnyánszky Attila, a főszereplőket Hajduk Károly és Szilágyi Csenge alakítja. Liliom barátját, a bűnöző Ficsurt Orosz Ákos, Julika barátnőjét, Marikát Waskovics Andrea kelti életre a Vígszínház nagyszínpadán.

Fotók az olvasópróbáról

Kép 1 / 4

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Kiemelt kép: A Liliom promófotója (fotó: Vígszínház)